NOSLĒDZIES RĪGAS KAUSS BURĀŠANĀ 2020

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās ikgadējās sacensības RĪGAS KAUSS BURĀŠANĀ 2020, kas tradicionāli norisinās Rīgas svētku ietvaros, un šogad tika organizētas ar Rīgas domes un Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Sacensībām reģistrējās 42 laivas, kas pavisam kopā bija 155 burātāju dažādos vecumos, kas startēja 5 dažādās jahtu klasēs. Starti tika doti akvatorijā pie Vanšu tilta uz jūras pusi. Neskatoties uz to, ka abas dienas sākotnēji vējš bija vājš, dienas gaitā tas pieņēmās spēkā, un gala rezultātā sacensības noritēja veiksmīgi, ar pietiekamu startu skaitu – pa divām dienām tika doti līdz pat 8 startiem vienā laivu klasē. Sacensību distance tika izlikta Daugavā, akvatorijā pie Vanšu tilta, atsakoties no tālajām distancēm jūras virzienā. Tas deva iespēju Rīgas iedzīvotājiem un viesiem vērot skaistās buras no Daugavas abiem krastiem un Vanšu tilta.

Pirmās dienas noslēgumā tika apbalvotas abas jūras jahtu grupas, kur LYS 1 grupā (jahtas ar garumu virs 10m) 1.vietu ieguva komanda Project A1, kas šajās sacensībās dalību ņēma lielākā sastāvā kā ierasts, komandā pieaicinot arī savas ģimenes. Jūras jahtu grupā LYS 2 (ar garumu līdz 10m) pirmo vietu ieņēma jahta Abava.

Savukārt jahtu klases, kas startēja abās sacensību dienās tika apbalvotas svētdien, kur Rīgas kausu jauniešu grupā, Laser 4,7 jahtu klasē, ieguva Alise Riekstiņa, STAR jahtu klasē uzvarētāji ir Kārlis Brančs un Andrejs Balodis, bet sporta jahtu klasē PLATU25 šogad kausu sīvā cīņā izcīnīja Platu25 Latvijas čempioni 2020 – komanda Buffalo.

Sacensību galvenais organizators ir biedrība “Latvian Sailing Tem”, un sacensības krastā tika rīkotas vienā no aktīvākajiem jaunajiem jahtklubiem/burāšanas centriem pilsētā – Rīgas Sporta Burāšanas Centrs.

Sacensību organizatori uzskata, ka ir izdevies realizēt sākotnēji uzstādīto mērķi – parādīt buras Rīgas iedzīvotājiem un viesiem, tādējādi popularizējot burāšanas sporta veidu, vienlaicīgi parādot tā daudzveidību. Sacensībām tika piesaistīti dažāda vecuma burātāji. Rīgas svētku nedēļas nogalē burāja gan komandas, kuru sastāvā piedalījās visa ģimene – gan pieaugušie, gan bērni, bija komandas, kurās apvienojušies burātāji ar dažādu pieredzi – gan burātāji ar daudzu gadu pieredzi, gan tādi, kas burāšanu iepazinuši pavisam nesen, kā arī, sacensību dalībnieku starpā bija nopietni sportisti, kas piedalās dažādās sacensībās visas sezonas garumā un cīnās par godalgotām vietām sīvā konkurencē. Ar to šīs sacensības ir iecienītas, ka tajās var piedalīties ļoti dažādās jahtu klasēs, visdažādākās burātāju komandas. Vienlaicīgi šī ir brīnišķīga iespēja šo skaisto sporta veidu parādīt arī Rīgas iedzīvotājiem un viesiem, uzrīkojot regati pašā pilsētas centrā pie Vanšu tilta. Organizatori plāno šo tradīciju turpināt, un arī turpmāk rīkot RĪGAS KAUSU burāšanā.

FOTO: https://failiem.lv/u/a6u8wjar
VIDEO faili ar ieskatu sacensību norisē: 
https://failiem.lv/u/983wp2ef?k=88bf7323
VIDEO INTERVIJAS ar sacensību organizatoriem un dalībniekiem:
https://failiem.lv/u/p4n3s6y6?k=cdb69924

Sacensību rezultāti atrodami: http://www.rigasailingcenter.com/index.php/Rezultati