Antidopinga birojs aicina pieteikties izglītības pasākumiem

Pamatojoties  dopinga kontrolieru pieredzi, ir bieži redzētas situācijas, kad nacionālu izlašu spēlētāji, starptautisko pasākumu sportisti nav informēti par minimālajiem antidopinga jautājumiem, kas saistīti ar testēšanu/ dopinga kontroli, kur pārbaudīt medikamentu, uztura bagātinātāju riskiem, un protams sportista, kā arī sportista atbalsta personāla pienākumiem un atbildību.  

Latvijas Antidopinga birojs aicina laicīgi pieteikt izglītības pasākumus un izmantot vasaras brīvlaiku un sporta nometņu iespējas, lai izglītotu sportistus. Pieteikt bez maksas izglītojošu pasākumu var rakstot uz e-pasta adresi: ivans.saposnikovs@antidopings.gov.lv

Šīs aicinājums neattiecas tikai uz izlašu spēlētājiem, noteikti aicinu arī apsvērtu sporta klubu iesaisti un individuālajos sportistus.

Vēlamies Jūs informēt arī par Latvijas Antidopinga biroja un Bērnu aizsardzības centra iniciatīvu “Drošs sports – Patiess Sports”. Papildus pievienojam informāciju par šo būtisko iniciatīvu, aizsargājot bērnus un jauniešus viņu tiesībās. Zemāk pievienotas elektroniskās versijas, bet ir iespēja pieteikties drukātiem A5 materiāliem, rakstot Ivanam ( ivans.saposnikovs@antidopings.gov.lv ).