Vindsērfinga svētki atkal Liepājā

No 24. līdz 27.augustam Liepājā, Karostas pludmalē norisināsies Baltijas Kauss vindsērfingā, kurš pēdējo reizi Liepājā bija pirms sešiem gadiem. Pirmie posmi Baltijas Kausam norisinājās Lietuvā, Igaunijā un Burtniekā. Liepājas posms ir noslēdzošais, kur plānots pulcēt virs 120 dalībniekiem trīs vējdēļu klasēs Techno293, Raceboard un olimpiskajā iQFoil klasē.

Šī regate būs arī Latvijas čempionāts Techno293 un iQFoil klasēm.

iQFoil klase pēc Olimpiskajām spēlēm Tokijā nomainīja iepriekšējo olimpisko vējdēļa RS:X klasi un tiks pārstāvēta 2024.gada vasaras Olimpiādē Parīzē. Šī jaunā vējdēļu klase ir dinamiskāka un aizraujošāka, tāpēc tā jau guvusi lielu atsauksmi Latvijas un pasaules jauniešu un pieaugušo sporta burātāju vidū.

24.augustā plkst.16:00 notiks treniņbraucieni un dalībnieku reģistrācija. 25.augustā plkst.13:00 notiks Blatijas Kausa un Latvijas čempionāta svinīga atklāšana, un plkst.14:00 tiks dots pirmais starts, kur burāšanas cienītāji, līdzjutēji un visi interesenti varēs baudīt aizraujošās dalībnieku sacīkstes vērojot tās no Karostas krastiem un Ziemeļu mola. Čempionāta noslēgums un apbalvošana  notiks 27.augustā  plkst.17:00.

“Jāpateicās Latvijas Zēģelētāju savienībai un Liepājas valstspilsētai par iespēju atkal organizēt Baltijas Kausu un Latvijas čempionātu Liepājā. Prieks, ka Liepāja ir kļuvusi par nopietnu burāšanas sacensību norises vietu. Pērn jau izdevās veiksmīgi noorganizēt Latvijas čempionātu iQFoil klasē. Ceram, ka Liepājas vēji mūs nepievils un izdosies lieliski burāšanas svētki Liepājā,” tā par čempionātu tehniskais organizators Jānis Jēkabsons.

Kā norāda biedrības “Latvijas Zēģelētāju savienība” viceprezidents Normans Penke, Latvijas Čempionāts burātājiem vindsērfinga klasēs Techno 293 un iQFoil ir vienas no nozīmīgākajām sacensībām, kuras jau kā ierasts notiek Liepājā: “Ikkatram burātājam ir sportisks sasniegums un lepnums kļūt par Latvijas čempionu. Tas sniedz rezultātu ilgiem treniņiem, izturībai un pacietībai. Tas apliecina sportista iemaņas, izaugsmi un stiprina pārliecību par savām spējām, lai censtos uz vēl augstākiem sasniegumiem, kas var vainagoties ar dalību Olimpiskajās spēlēs. Liepāja ir zināma kā vēju pilsēta un burātājiem kopumā šī vieta ir iecienīta. Jo īpaši vēlu veiksmi olimpiskajai iQFoil klasei – prasme izmantot vēju ir ceļs uz uzvaru. Lai Vēja Māte ir labvēlīga visiem dalībniekiem un ik katram dod iespēju pilnveidot savu meistarību un lai uzvar prasmīgākie!”

Papildus, N. Penke izsaka pateicību J. Jēkabsonam par gandrīz ikgadēju sacensību organizēšanu augstā līmenī.

Latvijas čempionāta burāšanā norisi atbalsta Liepājas valstspilsētas Dome, Liepājas Sporta pārvalde, Liepājas SEZ pārvalde, biedrība “Latvijas Zēģelētāju savienība” jeb Sailing Latvia, Latvija Vindsērfinga asociācija, Reklāmas apgāds, Buruskola.lv .

Liepāja, 2023. gada 17. augusts

Informāciju sagatavoja:

Jānis Jēkabsons
Buruskola.lv vadītājs

Tālr. 29490993
e-pasts: janis.jekabsons@me.com