Noslēdzies Paris Test Event

Laika posmā no 7. līdz 17. jūlijam Francijas dienvidos, Marseļā norisinājās vasaras Olimpisko spēļu Test Event. Latviju pārstāvēja Latvijas Olimpiskās vienības bronzas sastāva sportiste – Estere Paula Kumpiņa.

Vietu skaits šajās sacensībās bija ierobežots. Sākotnēji bija paredzēts, ka šajās sacensībās piedalīsies arī jaunās olimpiskās disciplīnas sportiste Aija Ambrasa, kas pārstāv Formula Kite klasi, bet, apkopojot interesentu skaitu, organizatori sarindoja sportistus pēc to atrašanās vietas World Sailing rangā, kā rezultātā, A. Abrasai tika atteikta dalība. ILCA 6 klasi pārstāvēja 38 valstis, tajā skaitā arī Latvija.

Kā norāda Estere, Test Event bija lieliska iespēja burāt Olimpisko spēļu akvatorijā un izmēģināt citu sacensību norises formātu, tāpēc viņa izsaka pateicību visiem atbalstītājiem, pateicoties kuriem viņa varēja nodrošināt savu dalību šajās sacensībās.
“Apstākļi bija ļoti dažādi, tāpēc ir gūta lieliska pieredze par to, kas sportistus sagaidīs nākamgad. Ar kopējo rezultātu es neesmu apmierināta, taču no šīm sacensībām ieguvu vērtīgas “mazās uzvaras”, kā, piemēram, finišēju 7.vietā otrajā braucienā un mazā vēja apstākļos apņēmu pirmās markas Top 15 sportistu vidū. Protams, pieļāvu kļūdas, kuras man lika zaudēt vairāk kā 10 laivas, līdz ar to nevajadzīgie punkti salasījās ātri. Taču šī bija lieliska pieredze pirms Pasaules čempionāta, kā arī man bija prieks startēt ar pasaules top braucējām vēl pirms galvenajām šīs sezonas sacensībām, lai paspētu palabot dažas nianses,” komentē E. P. Kumpiņa.

Kopvērtējumā E. P. Kumpiņa ierindojās 33. vietā.

Visi rezultāti šeit: https://paris2024.sapsailing.com/gwt/Home.html#/regatta/minileaderboard/:eventId=b8220cee-9ec7-4640-b8d8-f40e079456d5&regattaId=OSG2024TEV2023%20-%20Women’s%20Dinghy

Vairāk par sacensībām šeit: https://paris2024.sapsailing.com/gwt/Home.html#/event/:eventId=b8220cee-9ec7-4640-b8d8-f40e079456d5

Estere Paula Kumpiņa ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) bronzas sastāva sportiste.

LOV sportistus līdzfinansē Latvijas Olimpiskā komiteja no valsts budžeta līdzekļiem.