Noslēgušās burāšanas sacensības Ķīlē

No 17. līdz 25. jūnijam Vācijas pilsētā Ķīlē norisinās vienas no lielākajām burāšanas sacensībām eiropā – Ķīles nedēļa (Kieler Woche). Šīs ir vienas no daudzskaitlīgākajām sacensībām pasaulē gan dalībnieku, gan arī burāšanas laivu klašu ziņā. IlCA6 (Laser Radial) klasei sacensības notika no 17.-21.jūnijam un šogad tās bija arī kā daļa no “World Sailing” Pasaules kausa posmiem.  Latviju sacensībās pārstāvēja Rīgas jahtklubaILCA6 burātāja Elza Cibule.

Sacensību laikā bija vājš un mainīgs vējš, kas ļoti apgrūtināja tiesnešu darbu, un arī sportistiem dažas dienas startus uz ūdens vajadzēja gaidīt pat 9 stundas. Pirmajā sacensību dienā distanci neizdevās izlikt, bet kopumā sacensībās notika 6 braucieni. Elza Cibule ierindojās 11. vietā (10;8;16;15;15;12)


 “Es esmu apmierināta ar savu sniegumu šajās sacensībās. Pirmajā braucienā man izdevās labs starts ar kreiso halzi un distancē man visu laiku sekoja tiešnesu laiva, finišēju kā trešā. Diemžēl man piešķīra 7 soda punktus, jo nepiereģistrējos pirms iziešanas uz ūdens, šiem soda punktiem bija izšķiroša nozīme, jo tas man liedza dalību finālā, jo medaļu braucienā iekļūst tikai pirmais desmitnieks. No šīm sacensībām esmu sapratusi vairākas lietas, kovajadzētu uzlabot līdz Eiropas U21 čempionātam Stavangerā Norvēģijā,” stāsta Elza.

Visus rezultātus var apskatīt šeit https://www.kieler-woche.de/en/sailing/results.php