Noslēdzies atvērtais Eiropas Čempionāts IQFoil klasē

Laika posmā no 6. līdz 14. maijam Grieķijā, Patras norisinājās atvērtais Eiropas Čempionāts IQFoil klasē, kurā piedalījās divi Latvijas sportisti – Dāvis Mazais (LAT 29) un Mārtiņš Dzirnieks (LAT 188).

Kopumā vīriešu konkurencē piedalījās 114 sportisti no 32 valstīm, savukārt, dāmu konkurencē – 89 dalībnieces no 32 valstīm.

Dāvis Mazais

Dāvis tika vērtēts U21 grupā, kurā piedalījās 33 dalībnieki. Atvērtajā Eiropas Čempionātā drīkst piedalīties arī dalībnieki, kuri nepārstāv kādu no Eiropas valstīm, bet viņi netiek skaitīti Eiropas Čempionāta kopvērtējumā. Attiecīgi, starp Eiropas valstīm, Dāvis izcīnīja 10. vietu. Ja skatās uz kopvērtējumu atklātajā čempionātā, tad Dāvis ierindojas 13. vietā, piekāpjoties diviem Austrālijas un vienam Ķīnas sportistam.

Dāvis norāda, ka šis viņam bija diezgan izdevies čempionāts: “Lai gan neizdevās tikt zelta flotē, kas bija galvenais mērķis, biju tuvu tam. Pašam prieks redzēt progresu, kas vajadzīgs lai kvalificētos Olimpiskajām spēlēm”.

Mārtiņš startēja pieaugušo (open) grupā un kopvērtējumā palika 74. savā grupā, 81 dalībnieka konkurencē.

Mārtiņš stāsta, ka organizatoriski ļoti labi aizvadītas sacensības, bet savu sniegumu vērtē slikti: “Varēja just, ka nav būts daudz uz ūdens, ziemas periodā nav būts arī treniņnometnē, bet Latvijas laikapstākļu dēļ tikai pāris reižu sanāca patrenēties pirms došanās uz Grieķiju. Pirmās divas dienas bija absolūta pielāgošanās apstākļiem, tomēr uz sacensību beigām iejutos un arī izdevās pakāpties augstāk rezultātu tabulā”.

Visi rezultāti šeit: https://iqeuropeans2023greece.sailti.com/en/default/races/race-resultsall

D. Mazā dalības maksa un naktsmītnes izdevumi tika līdzfinansēta ar Rīgas Domes atbalstu.

Dāvis Mazais ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sudraba sastāva sportists. LOV sportistus līdzfinansē Latvijas Olimpiskā komiteja no valsts budžeta līdzekļiem.

Latvijas Olimpiskā Komiteja

Latvijas Olimpiskā vienība

https://lsfp.lv/

https://www.izm.gov.lv/lv