Aizvadīta ILCA treniņnometne un Eiropas čempionāts Spānijā

Latvijas burātāji Marta Līva Rupenheite, Jēkabs Čodars (Jauniešu burāšanas klubs Jūrmala) un Ulla Katrīna Dubra (Jahtklubs Engure) aprīlī piedalījās ILCA 4 klases Eiropas Jauniešu čempionātā, kas notika Spānijā, Kadizā, kopā ar gandrīz 400 burātājiem no 39 valstīm. Latvijas dalībnieki sacensībās un pirms tam treniņnometnē piedalījās kā EURILCA Solidaritātes programmas komanda, kura šogad pulcēja 22 sportistus no 9 valstīm. Programmā piedalījās vēl viens sportists, kuru saucam jau par mūsējo – Ukrainas sportists Vlads Mirošņičenko, kurš, laikā, kad burāšanu nevar turpināt apgūt mājās, trennējas kopā ar Latvijas sportisitem.

Mūsu sportistiem Spānijas okeāna akvatorija bija vēl neiepazīta un sarežģīta, turklāt laikapstākļi nodemonstrēja pilnu spektru dažādībā – no ļoti stipra 32 mezglu vēja, līdz pat ar atceltiem startiem un ilgai gaidīšanai bezvējā. Pilnībā varēja novērtēt ziemā ieguldīto darbu fiziskās formas uzturēšanai, kā arī izcīnīt personīgās cīņas mentāli. Pie Baltijas un Vidusjūras pieradušajiem burātājiem papildus jauni izaicinājumi bija ievērojamā paisuma un bēguma ietekme (gandrīz 3 metru ūdens līmeņa starpība), attiecīgi ar cikliski mainīgajām spēcīgajām straumēm. Kopumā mūsējiem šī bija lieliska pieredze un tramplīns jaunās burāšanas sezonas sākumam, starp spēcīgākajiem Eiropas burātājiem, gan pārbaudot savus spēkus, gan gūstot daudz papildus jaunas zināšanas dažādās jomās no pieredzējušajiem trenneriem.

Liels paldies Solidaritātes programmas vadītājai Burcu Algon Giorgianni, treneriem Gonçalo Pereira de Carvalho (Xavi) un Utku Goenener, kuri neliedz padomu jauniešiem arī ārpus programmas norises.

Paldies Vlada ģimenei un Dmitro Mirošņičenko, kuri palīdzēja ar bagāžas nogādāšanu un vietējo transportu.

#EurILCA & #SolidarityProgramme #Cádiz C.F.

#ilca4youtheuropeans2023 #ILCA4

Visi rezultāti šeit: https://regatas.fav.es/es/default/races/race-resultsall/text/2023-ilca-4-youth-european-championships-open-european-trophy-es/menuaction/index

📸 Jānis Rupenheits

Vispār visas bildes no pasākuma:    https://linktr.ee/eurilca_solidarity_progr_2023

Informatīvi:

Jauniešu burāšanas klubs Jūrmala/Jūrmalas sporta skola: https://www.facebook.com/profile.php?id=100077270751683

Engures jahtklubs : https://www.facebook.com/JahtklubsEngure