Noslēgusies Francijas Olimpiskā nedēļa

Laika posmā no 22. līdz 29. aprīlim Francijā norisinājās Francijas Olimpiskā nedēļa jeb Pasaules kausa posms, kurā Latviju ILCA 6 klasē pārstāvēja divas burātājas : Estere Paula Kumpiņa un Elza Cibule.

Šo sacensību posmu rīkoja Francijas burāšanas federācija (FFVOILE) un tajās pulcējās 94 dalībnieces no 43 valstīm. Kopvērtējumā meiteņu rezultāti bija stipri līdzīgi – Estere ierindojās 76. vietā (sudraba grupā 29. vieta), savukārt, Elza – 79. vietu (32. vietu sudraba grupā).

“Pirmās divas dienas vējš sasniedza stiprumu līdz 15m/s. Tiesnešiem knapi izdevās iedot braucienus. Nākamās dienas vējš bija ļoti vājš un neprognozējams. Diemžēl, šajās sacensības man neizdevās sasniegt rezultātu, kas iecerēts. Mainīgie un neprognozējamie vēja apstākļi nekad nav bijusi mana stiprā puse, taču ieguvu daudz mācību, kuras izmantošu nākotnē. Tagad gatavojos Paris Test Event 2023 un pēc tam jau PČ pieaugušajiem, kas būs arī pirmās kvalifikācijas sacensības Olimpiskajām spēlēm,” stāsta Estere.

Elza Cibule par sacensībām: “Pirmājās divās Francijas Olimpiskās nedēļas sacensību dienās pūta ļoti spēcīgs “Mistral” vējš un es varēju iegūt jaunu, vēl līdz šim nebijušu pieredzi tik stiprā vējā, kad brāzmas pārsniedza 15 m/s. Trešajā regates dienā bija vājāks vējš. Pēc pirmajām divām sacensību dienām, man bija daudz vieglāk un es flotē varēju pieņemt pareizākus taktiskos lēmumus. Tiesnešiem bija sarežģīti dot startus, jo vēja virziens bija ļoti mainīgs un vājš, bet pavadot daudz stundu uz ūdens un ilgi gaidot, mums izdevās nobraukt 2 sudraba flotes fināla braucienus. Šīs sacensības man ļāva iegūt nopietnu pieredzi, burājot starp pasaules spēcīgākajām sportistēm, un ceru, ka šī pieredze man būs ļoti noderīga šogad Eiropas un Pasaules U21 čempionātos. Nākamās starptautiskās sacensības kurās es piedalīšos būs jau jūnijā Ķīles Olimpiskā nedēļa un pēc tam augustā U21 Eiropas čempionāts Stavengerā.”

Visi rezultāti šeit: https://sof.regatta.ffvoile.fr/en/default/races/race-resultsall

Estere Paula Kumpiņa
Elza Cibule

E.P.Kumpiņas dalības maksa sacensībās tika līdzfinansēta ar Rīgas Domes atbalstu.

Estere Paula Kumpiņa ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) bronzas sastāva sportiste.

LOV sportistus līdzfinansē Latvijas Olimpiskā komiteja no valsts budžeta līdzekļiem.