Dāvis Mazais triumfē “IQFoil games 2023”

Laika posmā no 5.-8. aprīlim, Campione pilsētā, Gardads ezera krastā notika “2023 Youth and Junior International IQFoil games”, kurās piedalījās 5 Latvijas sportisti Jāņa Preisa pavadībā.

Kā komentē J. Preiss: “Latvijas sportistiem ļoti labi rezultāti. Uz Itāliju braucām meklēt siltu laiku un sacensību pieredzi – otro mēs dabūjām. Gardas ezers šoreiz sagaidīja ar stindzinoši aukstu ūdeni un laiku, toties vējš nelika vilties”.
Sacensības iedalījās divās grupās: U17 un U19 (gan puišiem, gan meitenēm).

Latvijas Olimpiskās vienības sudraba sastāva sportists Dāvis Mazais sacensības iesāka kā otrais, pieļaujot dažas taktiskas kļūdas, vienu brīdi nokrītot pat uz 3 vietu, toties fināla braucienā pārliecinoši uzvarēja 48 dalībnieku konkurencē un kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena! Apsveicam!

Viljams Preiss visu nedēļu cīnījās ar nopietnu saaukstēšanos, taču spēja izcīnīt 3. vietu jaunākajā U15 grupā (11 dalībnieku konkurencē), kurus arī atsevišķi apbalvoja. Jāatzīmē, ka 42 sportistu konkurencē, U17 grupā V. Preiss ierindojas jau 22. vietā.

Marta Kļaviņa ierindojās godpilnajā 5. vietā, 15 meiteņu konkurencē U19 grupā.

Savukārt, Gustavs Fenuks un Kārlis Menģelsons ieguva lielisku sacensību pieredzi un sagatavošanos jaunajai sezonai. 48 dalībnieku konkurencē, Kārlis ieguva 35. vietu, savukārt, Gustavs ierindojās 44. vietā.

Visi rezultāti šeit: https://iqyouthjunior2023campione.sailti.com/en/default/races/race-resultsall

Dāvis Mazais ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sudraba sastāva sportists. LOV sportistus līdzfinansē Latvijas Olimpiskā komiteja no valsts budžeta līdzekļiem.

Latvijas Olimpiskā Komiteja

Latvijas Olimpiskā vienība

https://lsfp.lv/

https://www.izm.gov.lv/lv