Noslēgusies Princeses Sofijas balva

Laika posmā no 2023. gada 31. marta līdz 8. aprīlim, Maljorkā, Spānijā norisinājās Princeses Sofijas balva, kurā ILCA 6 klasē piedalījās E. P. Kumpiņa un E. Cibule. ILCA 6 klasē kopumā piedalījās 107 dalībnieces.

Sacensību pirmajās dienās Estere kopvērtējumā braucienos finišēja no 14., 21., un 36., tomēr divu pāragru startu dēļ, grupu dalīšanas laikā, tika pārcelta no zelta uz Sudraba grupu. Estere kopvērtējumā palika 79. vietā, bet savā grupā (Sudraba grupa) 25.vieta (grupas skaita arī atsevišķi).

Elza Cibule kopvērtējuma braucienos ierindojās 33.- 46. vietā, kas arī nozīmēja viņai turpmāko dalību sudraba grupā. Elzai izdevās realizēt visus braucienus, kopvērtējumā paliekot 86. vietā (sudraba grupā 32. vieta).


Visi rezultāti šeit: https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall


Latvijas Olimpiskās vienības bronzas sastāva sportiste Estere par savu sniegumu sacensībās:“Sacensības man negāja kà vēlētos. Ar otro BFD (diskvalifikācija par pāragru startu zem melnā karoga) biju izmesta ārā no zelta grupas, kas mani ļoti sarūgtināja. Tagad esmu nedēļu mājās un gatavojos otrajam pasaules kausa posmam, Jērā, kurā vēlos krietni uzlabot savu rezultātu un pārliecināties, lai rezultātu tabulā būtu vairāk cipari nekā burti.”

E.P.Kumpiņas dalības maksa sacensībās tika līdzfinansēta ar Rīgas Domes atbalstu.

Estere Paula Kumpiņa ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) bronzas sastāva sportiste.

LOV sportistus līdzfinansē Latvijas Olimpiskā komiteja no valsts budžeta līdzekļiem.