Par jūras burāšanas aktualitātēm reģionā

Februārī Ķīlē, kas ir šī gada ORC pasaules čempionāta mājvieta, notika ikgadējā Baltijas jūras reģiona valstu pārstāvju sanāksme. 

Šeit padalos ar dažām aktualitātēm:

–       Šogad pirmo reizi ORC čempionāta ietvaros paredzēta D grupa (8.300 ≥ CDL > 7.200). Šajā eksperimentālajā grupā gan pagaidām paredzētas tikai organizatoru balvas, bez pasaules čempiona titula.

–       Mūsu reģionā ļoti strauji attīstās double-handed sacensību formāts, īpaši Polijā, Somijā, un Zviedrijā šogad notika pirmais pasaules čempionāts.

–       Pasaules un Eiropas čempionātu norises vietas ORC birojs apstiprina ne tālāk kā divus gadus uz priekšu, tomēr Baltijas jūras reģiona valsts plāno saskaņoto kalendāru ilgākam laika periodam. Pēc šī plāna Latvijas Jūras burāšanas asociācija ir pieteikusi ORC pasaules čempionāta norisi Rīgā 2028. gadā.

–       Tika prezentēts Eiropas jūras burāšanas līgas koncepts. Detalizētāk par to pdf failā pielikumā. Ceram, ka šīs Eiropas līgas izveidošanas gadījumā arī Latvijas tiks pārstāvēta. Lūdzu, atrakstiet, ja kādam ir interese vai varat ieteikt kādu, ar ko padalīties ar šo informāciju!

–       Apmērīšanas sistēmas: Igaunijā tikai ORC, Somijā tikai ORC, Zviedrijā vietējais handikaps un ORC, Norvēģijā tikai ORC, Dānijā vietējais handicaps, Vācijā dažādi, par Poliju nav aktuālās informācijas, Lietuvā tikai ORC.

–       Reģiona valstu pārstāvji vienojas, ka rosinot kādas izmaiņas ORC noteikumos, tas jāsalāgo ar pārējām valstīm, lai iegūtu lielāku atbalstu kongresā. Pamatojoties uz izsniegto sertifikātu skaitu, no šī gada arī Latvijai ir viena balss ORC kongresā.

–       Šeit saraksts ar lielākajām ORC regatēm Baltijas jūras valstu reģionā  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1OnMatUZwv0XbBJFkdqcXrbKoWys868hrpt3lNMzhwXk/edit?usp=sharing

Ja rodas kādi papildu jautājumi, droši saziniess ar The Gulf of Riga Regatta & Latvijas jūras burāšanas asociācijas pārstāvi Kristīni Kansku

mob.: +371 29247411

e-pasts: kanska1409@gmail.com