Lūgums atbalstīt ”KAUPO” izstādi

2022. gadā apritēja 20 gada kopš Latvijā projektētā un būvētā divkorpusu jahta-katamarāns KAUPO pirmo reizi mūsu valsts burāšanas vēsturē apbrauca apkārt pasaulei!

Laikā, kopš KAUPO atgriezās Latvijā, ir vākti, papildināti un sistematizēti arvien jauni ar šo notikumu saistīti materiāli multivizuālās mākslas izstādes sarīkošanai. Šajā klāstā ir gan dažādu stilu un manieru pasaules mākslinieku gleznas, grafikas un to reprodukcijas, gan raksti presē, jahtu maketi, gravīru iespiedformas, fotogrāfijas, kartes, pastmarkas u.c. materiāli.

Jahtu kapteinis, katamarāna KAUPO komandas loceklis Igors Pimenovs kopā ar domubiedriem ir vērsies Latvijas Zēģelētāju savienībā ar lūgumu finansiāli atbalstīt izstādes organizēšanu, kas veltīta pasaules apburāšanai. Izstādes atklāšana paredzēta 2023. gada 1. jūlijā Ventspilī, Teātru namā “Jūras vārti”.

Latvijas Zēģelētāju savienības valde atzinīgi novērtē organizatoru paveikto un iecerēto, un ar entuziasmu vēlētos iesaistīties, tomēr savienības budžetā brīvu līdzekļu šādai aktivitāte nav. 

Tādēļ aicinām LZS dalīborganizācijas, kā arī ikvienu burātāju individuāli izvērtēt savas iespējas finansiāli atbalstīt šīs izstādes organizēšanu.

Nepieciešamā līdzfinansējuma apmērs izstādes nodrošināšanai ir 1000 EUR.

Latvijas Zēģelētāju savienība

Reģ.Nr. 5000800331

Swedbank AS, HABALV22

LV67HABA000140J035673

Mērķis: Kaupo izstādei