Noskaidroti Baltic Challenge Cup 2022 uzvarētāji

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ķīšezers burtiski vārījās – daba piedāvāja ekselentus laikapstākļus vindsērfingam, tāpēc vējainā, rudenīgas saules pielietā, nedēļas nogalē veiksmīgi norisinājās starptautiskas sacensības Baltic Challenge Cup trīs vējdēļu klasēs – Formula Foil, Racebard, kā arī bērnu un jauniešu Techno293 klasē.

Divās dienās izdevās izvest sešus braucienus Formula Foil un Techno293 U13 un U3.5 klasēm un septiņus Raceboard un Techno293 U15 un U17 klasēm. Sacensībās reģistrējās un startēja 72 dalībnieki no Latvijas un Igaunijas. Lietuvieši šoreiz nolēma palikt mājās.

Formula Foil klasē ar pārliecinošu sniegumu uzvarēja igaunietis Frank Ervin, aiz sevis atstājot pašmāju sportistus Jēkabu Čeži un Artūru Sprindžuku. Formula Foil rezultāti šeit.

Raceboard klasē uz pjedestāla augstākajiem pakāpieniem vīru konkurencē kāpa Alvis Ozoliņš, kuram līdzās uz otrā pjedestāla pakāpiena stājās grandmasters Rets Skrickis un uz trešā – Māris Vīgants. Dāmu konkurencē nepārspēta palika pērnā gada pasaules čempione Vita Matīse, otrajā vietā Helēna Rožkalne un trešajā Zane Atstāja, kurai bija iespēja startēt tikai sacensību otrajā dienā. Visi Racebaord klases rezultāti šeit.

Jauniešu septiņās meiteņu un zēnu vecuma grupās apbalvoti tika sportisti gan no Latvijas, gan Igaunijas.

Mazākajā jauniešu grupā ar buras izmēru līdz 3,5 kvadrātmetri bija Henrijas Vilsons puišu un Astra Krastiņa meiteņu konkurencē. U13 vecuma grupā ātrākie Viljams Preiss un Estere Vilnīte. U13, U3.5 rezultāti šeit.

U15 grupā nepārspēti palika igauniete Bertha Kivistik un Gustavs Meņģelsons.

U17 grupā uz augstākajiem pjedestāla pakāpieniem kāpa 2021.gada laureāti toreiz vēl U15 grupā Eduards Niedra un Elīza Kalve. U15, U17 rezultāti šeit.

Sacensību organizatori pateicas dalībniekiem un galvenajam tiesnesim Artūram Bērziņam par pašaizliedzīgu tiesneša darbu, Līgai Meņģelsonei par atbalstu un ieguldījumu sacensību norisē, Latvijas Zēģelētāju savienībai, Latvijas Vindsērfinga asociācijai, Latvijas Raceboard asociācijai, veikalam Burusports un Cabo Cafe.