Noskaidroti Latvijas Čempioni Raceboard klasē

Septembra pirmajā nedēļas nogalē, Jūrmalā, notika Latvijas Raceboard 2022 čempionāts, kurā dalībnieki savas burāšanas prasmes apliecināja gan jūrā, gan Lielupē.

Vissīvākā cīņa noritēja par čempiones titulu – to izšķīra tikai viens punkts un par 2022. gada Latvijas čempioni Raceboard klasē kļuva Vita Matīse, kura šajā akvatorijā uzsāka arī savas vindsērfinga gaitas. Otro vietu ieņēma Ilona Grīnberga, bet trešo vietu sieviešu konkurencē izcīnīja Zane Atstāja.

Divās sacensību dienās un divās akvatorijās Latvijas Raceboard 2022 čempiona titulu starp vīriešiem izcīnīja Alvis Ozoliņš, aiz sevis atstājot Aldi Šuriņu un Retu Skricki – attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

Junioru/jauniešu konkurencē labākā bija Helēna Rožkalne (kopvērtējumā 9.vieta).

Kopvērtējumā 1. vieta Vitai Matīsei, otrā – Ilonai Grīnbergai, bet trešā – Alvim Ozoliņam.

Lai arī šī nedēļa bija lietaina un laika prognozes nesolīja patīkamu laiku, daba burātājus pasaudzēja un priecēja gar sauli un vēju gan jūrā, gan upē. Čempionāta pirmajā dienā visi 19 burātāji no “Jūrmalas vindsērfinga burāšanas un SUP airēšanas kluba” (4 WINDS) jeb bijušā zvejnieku kolhoza “Uzvara” jahtkluba devās uz jūru, kas burātājus sagaidīja ar mērenu 3-4 m/s vēju un pusmetru augstiem viļņiem. Pēc izaicinājumiem pilnā ceļa – sēkļi, straumes un viļņi, jūrā burātāji aizvadīja trīs braucienus.

Svētdienas rīts atnāca ar bezvēju, un brīžiem saule mijās ar lietu. Pēcpusdienā sāka pūst stabils 5 m/s vējš, brāzmās līdz pat 7-8 m/s un drīz jau burātājiem tika dots starts Lielupē, iepretim Baltajai kāpai, kur tika aizvadīti vēl divi braucieni. Jāpiebilst, ka abas čempionāta dienas varonīgi cīnījās Aleksandrs Jalaņeckis, kuram šīs bija pirmās sacensības šogad.

Apbalvošanas ceremonijā ar savu klātbūtni burātājus pagodināja Latvijas burāšanas leģenda, 1980. gada Olimpiskais čempions burāšanā Aleksandrs Muzičenko.

Raceboard.lv pateicas Latvijas Raceboard 2022 čempionāta atbalstītājiem, it īpaši sirsnīgs paldies Ilonai un Valtam Grīnbergiem, kuri burātājus uzņēma savā klubā un sarūpēja garšīgas pusdienas abas čempionāta dienas, kā arī Jūrmalas ostas pārvaldei, kas radīja un nodrošināja ideālus apstākļus Latvijas čempionāta burāšanā norisei. 

Visi rezultāti šeit: http://raceboard.lv/dokumenti/2022/RACEBOARD_LC_2022_rezultati.pdf

Foto: Zane Atstāja