LČ IQFoil. 2. diena. Kopvērtējumā laurus plūc Dāvis Mazais (papildināts)

Šodien Liepājā noslēdzās Latvijas čempionāts iQFoil vējdēļu klasē. Četrdesmit sportisti no piecām valstīm cīnījās par olimpiskās iQFoil vējdēļu klases Latvijas čempiona titulu.

Visstiprākais vējš bija piektdien, kad norisinājās treniņbraucieni un Liepāja sevi parādīja no labākās puses vēja ziņā. Sestdien vējš atnāca vakarpusē un tad arī tika noskaidrots jaunais 2022. gada Latvijas čempions, jo šodien vēja stiprums nebija pietiekams, lai veiktu braucienus.

Sešu braucienu summā uzvarēja Dāvis Mazais, otrā vieta Igaunijas sportistam Jhon Kaju, trešā vieta Maksym Obramenko, kurš pārstāvēja Spānijas klubu.

Sievietēm Čempiona tituls Ingrid Puusta no Igaunijas, sudrabs Martai Kļaviņai, savukārt, bronza – somietei Hamalainen Sofia.

“Nedēļas nogalē tika aizvadīts viens no iespaidīgākajiem Latvijas čempionātiem pēdējo gadu laikā. Man kā iQFoil klases pārstāvim Vindsērfinga asociācijā un kā vairāku čempionu trenerim ir liels prieks un gods, ka šis čempionāts notika Liepājā. Kārtējo reizi pierādot, ka Liepāja ir mūsu vēja sporta galvaspilsēta. Īpašs prieks par Dāvja Mazā uzvaru kopvērtējumā. Redzams, ka ieguldītais treniņu un sacensību darbs rezultējas uz augstākā pjedestāla pakāpiena,” komentēja Dāvja Mazā treneris Jānis Preiss.

iQFoil klase pēc Olimpiskajām spēlēm Tokijā nomainīja iepriekšējo olimpisko vējdēļa RS:X klasi un tiks pārstāvēta 2024.gada vasaras Olimpiādē Parīzē. Šī jaunā vējdēļu klase ir dinamiskāka un aizraujošāka, tāpēc tā jau guvusi lielu atsaucību Latvijas un pasaules jauniešu un pieaugušo sporta burātāju vidū.

Latvijas čempionāta burāšanā norisi atbalsta Liepājas valstspilsētas Dome, Liepājas Sporta pārvalde, Liepājas SEZ pārvalde, Sailing Latvia, Latvija Vindsērfinga asociācija, Reklāmas apgāds, Buruskola.lv

Visi rezultāti:

Foto:  OHM.lv

Visas bildes no pirmās sacensību dienas šeit (publicējot lūgums lietot atsauci uz autoru – OHM.lv, #ohmlv): https://failiem.lv/u/hdr3pnpaq

Visas bildes no otrās sacensību dienas šeit (publicējot lūgums lietot atsauci uz autoru – OHM.lv, #ohmlv) : https://failiem.lv/u/j6rj9ytde

Dāvis Mazais ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) bronzas sastāva sportists. LOV sportistus līdzfinansē Latvijas Olimpiskā komiteja no valsts budžeta līdzekļiem.

Latvijas Olimpiskā Komiteja

Latvijas Olimpiskā vienība

https://lsfp.lv/

https://www.izm.gov.lv/lv