LČ IQFoil. 1.diena. Mazais atkal priekšā lielajiem

Šajā nedēļas nogalē, Liepājā norit Latvijas čempionāts iQFoil klasē, kurā ir sapulcējušies 40 iQFoil sportisti no piecām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Spānijas.

 “Jāpateicās Latvijas Zēģelētāju savienībai un Liepājas valstspilsētai par iespēju atkal organizēt Latvijas čempionātu Liepājā. Prieks, ka Liepāja ir kļuvusi par nopietnu burāšanas sacensību norises vietu. Pērn jau izdevās veiksmīgi noorganizēt Latvijas čempionātu trīs burāšanas klasēs. Ceram, ka Liepājas vēji mūs nepievils un izdosies lieliski burāšanas svētki Liepājā” stāsta Latvijas čempionāta tehniskais organizators Jānis Jēkabsons.

“Pateicos Latvijas Olimpiskajai burāšanas skolai, jo īpaši J.Jēkabsona kungam, par uzņemšanos organizēt Latvijas čempionātu. Novēlu visiem sportistiem veiksmīgus startus un jaunus personīgos rekordus! “ novēlēja Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents Leonīds Loginovs.

“Rīts Liepājā iesākās mierīgi, tas vējš ir tikko piedzimis,” tā Liepājas Valsts pilsētas Domes Vicemērs Atis Deksnis savā uzrunā Latvijas čempionāta dalībniekiem. Un tiešām vējš pakāpeniski pieņēmās spēkā, kas kopumā 1. sacensību dienā ļāva veikt 6 braucienus, pēc kuriem vadībā ir Latvijas Olimpiskās vienības sportists Dāvis Mazais LAT29, aiz sevis atstājot igauni Jhon Kaju un Spānijas pārstāvi Maksym Obramenko.

Pirmās dienas rezultāti:

Latvijas čempionāta burāšanā norisi atbalsta Liepājas valstspilsētas Dome, Liepājas Sporta pārvalde, Liepājas SEZ pārvalde, Sailing Latvia, Latvija Vindsērfinga asociācija, Reklāmas apgāds, Buruskola.lv

Foto no pirmās sacensību dienas OHM.lv

Visas bildes šeit: https://failiem.lv/u/hdr3pnpaq

iQFoil klase pēc Olimpiskajām spēlēm Tokijā nomainīja iepriekšējo olimpisko vējdēļa RS:X klasi un tiks pārstāvēta 2024.gada vasaras Olimpiādē Parīzē. Šī jaunā vējdēļu klase ir dinamiskāka un aizraujošāka, tāpēc tā jau guvusi lielu atsauksmi Latvijas un pasaules jauniešu un pieaugušo sporta burātāju vidū.