Liepājā norisināsies Latvijas čempionāts Olimpiskajā vējdēļu klasē

Septembra pirmajā nedēļas nogalē no 2. līdz 4.septembrim Liepājā, Karostas pludmalē norisināsies Latvijas čempionāts Olimpiskajā vējdēļu klasē “iQFoil”.

iQFoil klase pēc Olimpiskajām spēlēm Tokijā nomainīja iepriekšējo olimpisko vējdēļa RS:X klasi un tiks pārstāvēta 2024.gada vasaras Olimpiādē Parīzē. Šī jaunā vējdēļu klase ir dinamiskāka un aizraujošāka, tāpēc tā jau guvusi lielu atsaucību Latvijas un pasaules jauniešu un pieaugušo sporta burātāju vidū.

            2.septembrī plkst.16:00 notiks treniņbraucieni un dalībnieku reģistrācija. 3.septembrī plkst.12:00 notiks Latvijas čempionāta svinīga atklāšana, un plkst.13:00 tiks dots pirmais starts, kur burāšanas cienītāji, līdzjutēji un visi interesenti varēs baudīt aizraujošās dalībnieku sacīkstes vērojot tās no Karostas krastiem un Ziemeļu mola. Čempionāta noslēgums un apbalvošana  notiks 4.septembrī plkst.17:00.

            “Jāpateicās Latvijas Zēģelētāju savienībai un Liepājas valstspilsētai par iespēju atkal organizēt Latvijas čempionātu Liepājā. Prieks, ka Liepāja ir kļuvusi par nopietnu burāšanas sacensību norises vietu. Pērn jau izdevās veiksmīgi noorganizēt Latvijas čempionātu trīs burāšanas klasēs. Ceram, ka Liepājas vēji mūs nepievils un izdosies lieliski burāšanas svētki Liepājā” stāsta Latvijas čempionāta tehniskais organizators Jānis Jēkabsons.

            “Pateicos Latvijas Olimpiskajai burāšanas skolai, jo īpaši J.Jēkabsona kungam, par uzņemšanos organizēt Latvijas čempionātu. Jau šajā nedēļas nogalē tiksimies Liepājā, lai noskaidrotu 2022. gada Latvijas čempionus olimpiskajā iQFoil klasē. Novēlu visiem sportistiem veiksmīgus startus un jaunus personīgos rekordus!” novēlēja Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents Leonīds Loginovs.

            Latvijas čempionāta burāšanā norisi atbalsta Liepājas valstspilsētas Dome, Liepājas Sporta pārvalde, Liepājas SEZ pārvalde, Sailing Latvia, Latvija Vindsērfinga asociācija, Reklāmas apgāds, Buruskola.lv

Informācijai:

Jānis Jēkabsons

+371 29490993

info@buruskola.lv

www.vindserfings.lv | | www.sailinglatvia.lv |