Rāznā aizvadīta leģendārā Vītolregate

Vītolregatei šogad apaļa jubileja – 30, tā aizvadīja Rāznas ezera burvīgajos ūdeņos šī gada 23. un 24. jūlijā Kaunatas pagasta Rogā, kempingā “Priedes”.

Arhitekts Andris Vītols katru gadu rūpīgi izvēlas, kurp burātājus aizvest šoreiz, un tikai dažas vietas piedzīvo atkalredzēšanos. Rāznas ezers ir starp tām retajām. Vītolregate te notika jau 2000. gadā, taču katra vieta ir citāda, arī burātāji un vēji mainās, tāpēc arī otrā Rāzna ir jauna akvatorija, ko iepazīt atbilstoši Vītolregates mērķim.

Šoreiz vējus ietekmēja apkārt staigājošie negaisi, kas nesa vieglas brāzmas, pašiem burātājiem lielākoties ļaujot palikt saules sildītiem. Kopumā divās dienās tika aizvadīti pieci braucieni un ārpus sportiskajām aktivitātēm regates dalībnieki un līdzjutēji varēja izbaudīt ezera silto ūdeni, saules rietus, pirts procedūras un svaigi kūpinātus ezera zušus. Par regates zinātniski kulturālo pasākuma naglu bija parūpējies Artūrs Lapiņš, kurš iepazīstināja ar otrpus ezeram esošā Mākoņkalna uzbūvi un vēsturi.

Pirmajā dienā izdevās veikt četrus braucienus, bet rezultāti liecināja par gaidāmu sīvu cīņu nākamajā dienā, jo bija braucieni, kur priekšrocības bija tiem, kas stiprāki vieglā vējā, bet bija arī vējaināki braucieni par labu citiem. Svētdienā tomēr lietus mākoņi sasniedza arī ezera krastu pie Roga, lietus nāca ar bezvēju, tāpēc 5. brauciens risinājās apstākļos, kur vējš bija tik vājš, ka tā sajušanai un noķeršanai bija vajadzīgas visas maņas, tas visveiksmīgāk izdevās Ervīnam Priedem (LAT-175), kurš finišēja pirmais krietni pirms citiem, tā kopvērtējumā kļūstot par sesto.

Pirmā kopvērtējumā, kā arī Radošo profesiju pārstāvju grupā bija Vita Matīse (LAT-1). Otrais Aldis Šuriņš (LAT-105), trešā Ilona Grīnberga (LAT-18), kuriem katram attiecīgi uzvarētāja gods savā grupā. Radošo profesiju grupā aiz Vitas otrais ir Dainis Caune (LAT-17), bet trešais – Ronalds Reinis. Dāmu grupā aiz Ilonas – Helēna Rožkalne (LAT-558) un Zane Atstāja (LAT-390). Vīriešu (GM) grupā aiz Alda – Rets Skrickis (LAT-91) un Ainārs Atstājs (LAT-380). Vīru (V) grupā Gunārs Rozenbergs (LAT-14), Aldis Zēmanis (LAT-707) un Juris Veidemanis (LAT-122). Īpašs prieks par visjaunāko regates dalībnieci – Samantu Bulu (LAT-981).

Paldies Vītolam, organizatoriem, atbalstītājiem un dalībniekiem. Ar nepacietību gaidām pārsteigumu, kurp Vītolregate mūs vedīs nākamgad.

Visi rezultāti šeit: https://manage2sail.com/lv-LV/event/4d1fe9e3-046a-424a-964c-0656da563347#!/results?classId=d3a4e5a0-0603-45b1-a040-05752fbfecc6