Aizvadīts Jaunatnes Pasaules čempionāts Hāgā

Dāvis Mazais vienā no braucieniem pirmais apņem boju

Laika posmā no 10. līdz 14. jūlijam Hāgā norisinājās Jaunatnes Pasaules čempionāts, kurā piedalījās arī 4 Latvijas pārstāvji- Dāvis Mazais (IQFoil), Mārtiņš Atilla (ILCA 6), Paula Laipniece (ILCA 6) un Marta Kļaviņa (IQFoil).

Čempionātā var piedalīties tikai viens valsts pārstāvis katrā no klasē. ILCA 6 klase tika pārstāvēta viskuplākajā skaitā, t.i., 61 valsts pārstāvji vīriešu konkurencē, savukārt, 56 valstu pārstāvji sieviešu konkurencē. IQFoil klase tika pārstāvēta skaitliski nedaudz mazākā pulkā, t.i., vīriešu konkurencē piedalījās 31 valsts, bet sieviešu – 29.

“Sacensības ilga 5 dienas, un katru dienu bija ļoti interesanta, tāpēc, ka straume katru dienu mainījās braucienu vidū, kā arī kopā ar vēju bija ļoti grūti izspriest, kura puse būs labāka braucot kreicē. Bet tomēr, strādājot kopā ar treneri, mēs varējām izstrādāt stratēģiju un pareizi izbraukt šo sacensību. Kopumā laiks bija diezgan silts un vējš arī turējās ap 12 mezgliem. Dažas dienas gan bija spēcīgāks, kad man bija labāki rezultāti – ap 17, 18 mezgliem, bet vienu dienu mēs braucienus nevarējām veikt, jo bija pārāk liela straume. Kopumā esmu apmierināts ar sasniegto pozīciju un uzskatu, ka mans rezultāts uzlabosies nākamajās sacensībās Teksasā, tāpēc ar nepacietību gaidu šo pieredzi,” komentē M. Atilla.

Dāvim Mazajam čempionāta pirmās dienas izdevās noturēties TOP 3 braucējos, bet kopvērtējumā viņš palika 6. vietā: “Sarežģīts čempionāts. Bija labi braucieni un slikti braucieni. Pieļāvu vairākas kļūdas, bet bija arī daudz labi brīži. Protams, ir sarežģīti sacensties ar vecākiem puišiem, bet zinu to, ka gaita ir, jācer uz nākamajiem čempionātiem un jāturpina cīnīties. “

“Kā treneris varu piebilst, ka bija labi braucieni un ļoti labi braucieni un ļoti labi starti. Dažreiz bija rupjas kļūdas, bet kuriem tādas nebija? Kopumā 6. vieta Pasaules čempionātā, atrodoties priekšā visai Skandināvijai, Polijai un Baltijai, vērtēju kā ļoti labu dalību,” par čempionātu atzinīgi izsakās J. Preiss.

Marta Pļaviņa par čempionātu: “Sākumā man bija diezgan bailīgi, bet tad jau ieskrējos un gāja labāk. Bija viens pāragrs starts, vienu reizi ieskrēju zīmē, bet beigu beigās sacensības ir noslēgušās.”

“Dažas dienas gāja labi, dažas slikti, bet kopsummā neesmu apmierināta, jo varēju labāk. Nākamgad mēģināšu jau citā grupā,” savu sacensību pieredzi komentē Paula Laipniece.

Visi rezultāti skatāmi šeit: https://worldsailingywc.org/past-results/results-2022/

Sportistu, treneru, vecāku un federācijas vārdā sakām milzīgu paldies Izglītības un zinātnes ministrijai, kā arī Latvijas Sporta federācijas padomei par finansiālu atbalstu Dāvja Mazā un Mārtiņa Atillas dalībai Jaunatnes Pasaules Čempionātā

Dāvis Mazais un Mārtiņš Atilla ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) bronzas sastāva sportisti. LOV sportistus līdzfinansē Latvijas Olimpiskā komiteja no valsts budžeta līdzekļiem.

Latvijas Olimpiskā Komiteja

Latvijas Olimpiskā vienība

https://lsfp.lv/

https://www.izm.gov.lv/lv

Video atskati no visām Čempionāta dienām: