Alise Riekstiņa kļūst par ILCA Eiropas kausa posma vicečempioni

No 14.-16. jūnijam Polijā norisinājās Eiropas Kausa posms ILCA klasē, kas pulcēja 173 dalībniekus no 21 valsts. Šajās sacensībās piedalījās gan Baltijas valstis, gan Vācija, Itālija, Somija, Ukraina, Polija, Amerika, Indija un daudzas citas.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja 8 dalībnieki – Karlīna Vaivode, Marta Līva Rupenheite, Jēkabs Čodars, Elīna Brence, Paula un Alise Riekstiņas, Šārona Alīda Caune ILCA 4 klasē, un Kārlis Junkers ILCA 7 klasē.

ILCA Eiropas Kausa Polijas posma sacensību trešā diena rezultējās ar diviem braucieniem un trim kopvērtējumā, kuros Alise Riekstiņa, kura pārstāv Jauniešu burāšanas klubu “Jūrmala”, kļuva par vicečempioni Open klasē sieviešu ieskaitē un 8. kopvērtējumā, 141 jahtas konkurencē.

Otrs labākais rezultāts ir Kārlim Junkeram – 15. vieta, tālāk Karlīnai Vaivodei – 21.vieta, Jēkabam Čodaram, 40. vieta, Šāronai Caunei – 94., Paulai Riekstiņai – 108., Martai Rupenheitei – 115., bet Elīnai Brencei 121. Mazais braucienu skaits neļāva atmest sliktāko rezultātu, tādēļ gan Šāronai, gan Martai BFD otrajā braucienā, nedeva labu rezultātu. Jēkabs, Marta un Šārona paliks uz Eiropas čempionātu, kas sāksies 21. jūnijā.

Eiropas kausa posmu kopvērtējums būs pēc 10 kausa posmiem, kuri norisināsies visa gada laikā dažādās valstīs. Vairāk info: http://www. eurilca.org

Visus rezultātus skatīt šeit: https://portal.sailingnet.pl/…/europa…/wyniki/ilca-4…

Ar iespaidiem no sacensībām dalās Šārona Alīda Caune un Marta Līva Rupenheite:

“Devāmies ceļā jau 12.jūnija rītā, lai 13.datumā paspētu uz treniņu, lai iepazītu sacensību akvatoriju. Treniņa laikā bija spirgts vējš,  viļņi. Tomēr nākamajā dienā, kad sākās sacensības, viļņi starp moliem bija pārāk bīstami, lai mazākā Laser klase droši dotos jūrā. Starti notika tikai ILCA 6 un ILCA7 klasēm, kuriem aizrautīgi sekojām līdzi sociālā tīkla ”Instagram” Eurilcas kontā. Pēc vairāku stundu gaidīšanas tiesnieši nolēma, ka ILCA4 jūrā nedosies. Lai diena neietu zudumā, Marta, Karlīna un Šārona trenera Riharda Vaivoda pavadībā izgāja treniņā. Nelielas grūtības sagādāja iziešana jūrā, bija jāievēro īpaša piesardzība, jo nedrīkstēja pieļaut apgāšanos, tas varēja beigties ar laivas uzmešanu uz moliem. Ārā jūrā bija perfekti burāšanas apstākļi- līdzīgi pirmajai treniņdienai. Pildījām ierasto treniņu rutīnu un izbaudījām laiku. Protams, jautrība nebūtu pilnīga, ja Marta un Karlīna neapgāztos.

Otrajā sacensību dienā visi ar cerīgu garu ieradās jahtklubā un devās uz startiem, taču vējš jūrā pievīla. Bija vilnīši, kas vēl vairāk salēlināja braucienu gaitu. Turklāt ILCA4 bija vismaz 40minūtes jāgaida, līdz Radial un Standart klases varēja nostartēt vairāku kopīgo falšstartu dēļ. Brauciena laikā vējš izbeidzās pavisam, tādēļ distanci saīsināja. Pēcāk startus atcēla un visi devās uz krastu. Tur organizatori bija sarūpējuši makaronus un Jānis poļu tradicionālo maizes izstrādājumu “zapiekankas”. Lielā dalībnieku skaita dēļ gadījās misēklis ar ratiem- Elīnas ratus paņēma turki un mums nācās radoši risināt problēmu.

Trešajā, kas bija arī pēdēja diena, beidzot bija labvēlīgi laikapstākļi. Tiesneši pirmajiem deva startus ILCA4 klasēm, jo tiem bija noticis tikai 1 starts. Tomēr, nenotika kā iecerēts, jo flote uztaisīja vismaz 4 kopīgos falšstartus, gan dzeltenā, gan zilā flote. Rezultātā  Marta,  Šārona un Paula dabūja BFD jeb melnā karoga diskvalifikāciju, kas nozīmēja, ka startēt nedrīkstēja. Laiks tomēr tika pavadīts lietderīgi, taisot privato trenniņu gan kreicējot augšā un burājot pa vējam.

Ceļā uz jūru katru dienu mūs novēroja tūristi. Izbrīnu radīja arī lēnais Polijas internets un prasība uzrādīt ILCA Card, par kurām mums nebija nekādas informācijas, līdz ar to kādu laiku bijām neziņā. Pārsteigums radās arī 16.06., kad visi  veikali bija slēgti Polijas nacionālo svētku dēļ. Brīvajā laikā grilējām gaļu, spēlējām volejbolu ar futbola elementiem un novērojām  vietējās mežacūkas!!! Jā, jā – gandrīz pilsētas centrā mežacūku ģimenīte ar baru mazajiem katru vakaru nedaudz pēc 23:00 – pastaigājās.

Kopumā šī bija lieliska pieredze un kā citu valstu trenneri smējās – ļoti labs treniņš startēšanai, jo gandrīz katru braucienu varēja uzsākt tikai pēc trešās vai ceturtās starta procedūras.”

Visi rezultāti: https://portal.sailingnet.pl/regaty/europa-cup-2022-2022/wyniki/ilca-4#l