Estere Paula Kumpiņa uzvar Pērnavas Purjetamisnädal sacensībās (EKV 2. etaps)

10.06.2022 – 12.06.2022

Vakar, 12. jūnijā, noslēdzās 2 dienu Pärnu Purjetamisnädal (EKV 2.etapp) sacensības Pērnavā, kurā Latvija pārstāvēja 4 dalībnieki – Estere Paula Kumpiņa, Elza Cibule, Paula Laipniece un Kārlis Junkers.

Lai gan piektdien starti tika atcelti vēja trūkuma dēļ, brīvdienās sacensības varēja notikt abas dienas, jo bija mērens dienvidrietumu vējš (10-12 mezgli, brāzmās līdz 14), kā arī patīkama saule. Sacensībās kopsummā piedalījās 18 dalībnieki ILCA 7 klasē un 38 dalībnieces ILCA 6 klasē. Septiņu braucienu kopsummā, Estere Paula Kumpiņa ierindojās 1. vietā, aiz sevis atstājot igauņu pārstāvi Karel Ratnik un savu treniņbiedreni – Elzu Cibuli, kura šajās sacensībās izcīnīja bronzas medaļu. Kārlis Junkers, kurš ILCA 7 klasē konkurēja ar 17 igauņu dalībniekiem, ierindojās 7. vietā, savukārt, Paula Laipniece šajās sacensībās palika 15. vietā.

Foto: E. P. Kumpiņa

Kā pastāstīja E. P. Kumpiņa, viemēr esot interesanti un vērtīgi piedalīties Igaunijas burāšanas federācijas organizētās sacensībās, jo uz starta līnijas varot mierīgi saskaitīt ap 20 laivām. Tas esot nozīmīgi, gatavojoties starptautiska mēroga sacensībām, kur dalībnieku skaits var būt pat dubultā. Estere uzskata, ka Igaunijā ir lieliska treniņu vieta, jo sacensības notiek atvērtos ūdeņos.

Pirms sacensībām Estere gan skeptiski skatījusies uz iespējām konkurēt, jo pēdējos divus mēnešus pavadījusi fizioterapijas kabinetos: “Vēlējos saprast, kādas ir manas sajūtas laivā un pārvarēt bailes, domājot, ka atkal kaut kas notiks celim. Bet viss bija kārtībā un es atdevu sevi pilnībā, kā arī baudīju katru minūti sērfojot pa viļņiem. Protams, laivas sajūta man ir, taču bija grūtāk to pielietot praksē kustību traucējumu dēļ. Atgriežoties, pastāstīju savas sajūtas fizioterapeitiem un mēs pievienojām papildus vingrojumus, kas nepieciešami, lai es sajustos vēl drošāk un veiksmīgi varu startēt Ķīles nedēļas regatē jūnija beigās.” 
Estere vēlas pateikt milzīgu paldies Latvijas Olimpiskās vienības personālam, īpaši ārstei- Zanei Krūzei un fizioterapeitiem- Jānim Lācim, Artūram Rozsolodinam, fiziskās sagatavotības treneriem, kā arī Žaklīnai Litauniecei.  “Viņu darbs un profesionālā attieksme ir iemesls, kāpēc esmu fiziski spējīga startēt,” uzsver E. Kumpiņa.

Vairāk bildes no sacensībām: https://www.facebook.com/Eesti.Jahtklubide.Liit/

Visi rezultāti šeit: https://www.manage2sail.com/et-EE/event/parnupurjetamisnadal2022#!/results?classId=LaserRadial

Estere Paula Kumpiņa ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sudraba sastāva sportiste.

LOV sportistus līdzfinansē Latvijas Olimpiskā komiteja no valsts budžeta līdzekļiem.