Aleksandrs Ļeontjevs pārliecinoši uzvar WISSA Pasaules čempionātā (vindsērfinga klasē)

Laika posmā no 14. līdz 19. februārim Igaunijā norisinājās 2022. gada Pasaules čempionāts ledus burāšanā WISSA (World Ice and Snow Sailing Association) trim klasēm (Sleds, Wings, Kites).

Sacensības tika aizvadītas lietainos laikapstākļos pietiekamā vēja stiprumā (brāzmās ap 18-19 m/s). Attiecīgi arī ledus stāvoklis nebija īpaši piemērots slalomam, tāpēc vienu no sacensību dienām braucieni nenotika vispār. Pāris sacensību dalībnieki izlēma nepiedalīties braucienos, jo uzskatīja, ka tas nav droši. Neskatoties uz laikapstākļu radītajiem šķēršļiem, 44 dalībnieki no 9 dažādām valstīm, tostarp arī divi Latvijas pārstāvji – Aleksandrs Ļeontjevs un Vilnis Baltiņš, sacentās par pasaules čempiona titulu ziemas vindsērfinga klasē.

Aleksandrs Ļeontjevs (LAT 107) kļuva par absolūto uzvarētāju ne tikai slaloma (Short track slalom), maratona (Fun marathon) un kursa (course race) disciplīnās, bet arī Grand Master apakšgrupā.

Vilnis Baltiņš (LAT 75) startēja divās vindsērfinga disciplīnās, attiecīgi, Slaloma disciplīnā ierindojoties 24. vietā, savukārt kursa disciplīnā – 35. vietā.

Vairāk lasi: https://wissa2022.slaalom.ee/world-champions-2022/

Visas bildes un video skatīt šeit: https://wissa2022.slaalom.ee/galleries/

Visus rezultātus apskati šeit: https://www.manage2sail.com/et-EE/event/wissa2022#!/results?classId=sledCR

Foto avots : https://wissa2022.slaalom.ee/galleries/

Ledus un sniega burāšanas sporta asociācijas mājas lapa: https://www.wissa.org/p/about-wissa.html