Divas latvietes uz pjedestāla Lietuvas čempionātā Olimpiskajā ILCA6 klasē

No 10. – 12. septembrim Nidā norisinājās Lietuvas čempionāts burāšanā. Sacensības tika organizētas 7 dažādām klasēm, tostarp arī Olimpiskā ILCA 6 klase, kuru pārstāvēja E. Kumpiņa, Jete Mezīte un Marta Kaugare.
Par Lietuvas čempiona titulu ILCA 6 klasē cīnījās 25 dalībnieki no Lietuvas un Latvijas. Pirmo vietu kopvērtējumā pārliecinoši izcīnīja Viktorija Andrulīte, kura šovasar pārstāvēja Lietuvu Olimpiskajās spēlēs Japānā. Otrā vieta kopvērtējumā Rīgas jahtkluba sportistei Esterei Kumpiņai un trešā Nojusam Bestauskam no Klaipēdas. Meiteņu ieskaitē, pirmā vieta Viktorijai Andrulītei (Lietuva), otrā Esterei Kumpiņai, savukārt, trešā Jetei Mezītei (JSS “Jūrmala”).

ILCA 6 klasē, 25 dalībnieku konkurencē, zelta medaļu un Lietuvas čempiones titulu U19 ieskaitē, bronzu sieviešu ieskaitē un ceturto vietu kopvērtējumā izcīnīja Jete Mezīte. Martai Kaugarei bronza U 19 meiteņu ieskaitē un devītā vieta kopvērtējumā. ILCA 4, 17 dalībnieku konkurencē Martai Rupenheitei zelta medaļa, Lietuvas čempiones tituls meiteņu ieskaitē un trešā vieta kopvērtējumā. Optimist klasē labākais bija JSS “Jūrmala” sportists Jūlijs Kaugars, kurš ierindojās 4. vietā no 59 dalībniekiem! Apsveicam!

“Pirmajā dienā vēja trūkuma dēļ braucieni tika atcelti. Otrajā dienā bija lēns ziemeļu-austrumu vējš ap 3-4m/s un tika veikti 3 braucieni. Tās dienas braucienos es finišēju 2;4;2 par ko es priecājos, jo vāja vēja apstākļos man iet grūtāk. Es spēju pieņemt stratēģiski veiksmīgus lēmumus, balstoties uz to, ko redzēju uz ūdens. Kā arī spēju veiksmīgi kontrolēt floti un izrauties no starta līnijas,” stāsta Estere.
“Sacensību beidzamajā dienā bija mainīgs un brāzmains vējš no ziemeļrietumiem. Vēja stiprums dažus brīžus sasniedza 5m/s, taču lielākoties bija līdzīgs kā iepriekšējā dienā. Mani braucienu rezultāti bija diezgan stabili- 2;2;2. Todien bija apmācies laiks un nedaudz lietus, kas ietekmēja kursu. Es priecājos, ka varēju ieraudzīt izmaiņas un veiksmīgi izveidot savu stratēģiju braucieniem. Kā arī priecājos par savu ātrumu tajā dienā. Kopumā varu teikt, ka redzu krietnus uzlabojumus savā braukšanas stilā vāja vēja apstākļos, kas atspoguļojas rezultātos. Priecājos, ka arī manā rezultātu tabulā nebija burti, kas apzīmē pāragru startu. Manuprāt, startēšana ir bijis viens no šīs sezonas galvenajiem treniņu mērķiem,” informē E. Kumpiņa, kurai šīs sacensības bija lieliska iesildīšanās pirms gaidāmās treniņnometnes Ungārijā, Balatona ezerā un Eiropas čempionāta pieaugušajiem Bulgārijā.

Uzvarētāju sarakstu skatīt šeit.

Visi rezultāti: https://lt.regattas.eu/lbc#/document2269