Miks Bušmanis uz goda pjedestāla IQFoil Pasaules čempionātā jauniešiem

31.jūlijā Itālijā, Gardas ezerā noslēdzās jauniešu pasaules čempionāts iQFoil klasē, kur mūsu puiši parādīja labu sniegumu. 246 sportisti no visas pasaules 7 dienas pulcējās Gardas ezerā, lai noskaidrotu junior & youth pasaules čempionus U15,U17 un U19 grupās zēniem un meitenēm.

U15 grupā Miks Bušmanis LAT36 kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena pēc bronzas. Mazliet pietrūka līdz pjedestālam Dāvim Mazam LAT29, kurš pēc neveiksmīga sākuma centās saķert līderus un tika līdz sestai pozīcijai U17 grupā. Viljams Preiss LAT83, kurš bija jaunākais regates dalībnieks ieņēma 17.vietu U15 grupā.

U19 grupā labs sākums padevās Jēkabam Čežem LAT16, kuram uzcelto latiņu līdz galam šajā spēcīgā grupā neizdevās noturēt, tomēr 27.vieta zelta grupā ir labs sniegums. 50.vieta zelta grupā Arturam Sprindžukam LAT401. Edijam Bušmanim LAT39 4.vieta sudraba grupā, 42.vieta Henrijam Vīgantam LAT78, 48.vieta Klāvam Kaupam LAT42.

Jāņa Preisa kā trenera komentārs pēc regates: “Baigais prieks ka mums īsa laikā ir izdevies sagatavot sportistus pasaules līmenī. Mika sasniegums ir skaļākais, bet jāpiemin arī Dāvja augstā 6. vieta U17 konkurencē. Dāvim izdevās izcīnīt vietu Medal Race, bet, diemžēl, vēja trūkuma dēļ šis brauciens tika atcelts. Pirmajos braucienos nedaudz mainījām regulējumu, bet uz beigām strauji tuvojāmies pjedestālam. Arī lielie puiši U19 grupā (Jēkabs un Arturs) parādīja lieliskus braucienus, bet pietrūka stabilitāte, kas vēl ir jāslīpē. Mūsu komandā bija arī čempionāta jaunākais dalībnieks, kas finišēja visos braucienus un brīžiem aiz sevis atstājot prāvu konkurentu bariņu. Visbeidzot gribu uzteikt visus komandas dalībniekus, kas cīnījās godam, katrā brauciena un katrā finišā. Foil klase vindsērfingā un burāšanā ir ienesusi jaunu elpu, jo pirmkārt, lai sacenstos vajag krietni mazāk vēja, un otrkārt, pati sacensība ir krietni dinamiskāka un pievilcīgāka. Finālā ne tikai uzvarētāji, bet arī tiem kuriem kaut kas braucienā nav izdevies to pabeidz ar smaidu sejā. Jo kuram, tad nepatīk lidot nedaudz virs ūdens?”

Paldies jauniešiem un treneriem Jānim Preisam un Arnim Krauklim par pozitīvām emocijām. Ņemot vērā labos rezultātus, komanda ir apņēmības pilna meklēt iespējas doties uz Eiropas čempionātiem, kas tuvākajā laikā notiks Horvātijā.

 

Rezultāti: https://www.sailwave.com/results/iqfoilclass/

Bildes: https://www.facebook.com/iqfoil/photos/pcb.365448701655310/365445014989012/

Video: https://windsurf.star-board.com/iqfoil-youth-and-junior-worlds-are-on/

 

Tekstu sagatavoja: J.Jēkabsons, 29490993