Vēja trūkuma dēļ vakar atcelts #GoRR posms uz Salacgrīvu

Vēja trūkuma dēļ vakar atcelts posms uz Salacgrīvu un burātāji turpina gaidīt vēju. Prognozes Rīgas līcim rada bažas, ka arī posms uz Pērnavu varētu nenotikt.

Galvenais sacensību tiesnesis Madis Ausmans vakar posmu no Roņu salas uz Salacgrīvu atcēla lēnā vēja dēļ. Šodien pulksten 11.00 pēc tā saucamās kapteiņu sapulces visas komandas no Salacgrīvas dosies uz Pērnavu. Prognozes šodienai pārliecinoši neliecina, ka tālākais posms varētu notikt. Ticamāk šodien dalībnieku jahtas ar motoriem uzsāks virzību uz Igaunijas piestātni. Gadījumā, ja kādā brīdī vēja stiprums līcī pieaugs, starts tiks dots uz ūdens.

Vakar regates dalībniekiem bija iespēja būt lieciniekiem arī svinīgajam Salacgrīvas jahtu ostas atklāšanas pasākumam, kurā tika pirmo reizi pacelts arī piestātnes karogs. Uzrunas vārdus un burātājiem labu ceļu vēju vēlēja Salacgrīvas novada priekšsēdētājs Dagnis Straubergs un Jūlija Jaunrodziņa, East Baltic Coast projekta pārstāve, kura ietvaros veikta jahtu piestātnes infrastruktūras uzlabošana un ostas ēkas uzbūve.

Pēc notikušajiem diviem sacensību posmiem šobrīd uzvarētāji divās grupās no trijām ir komandas no Latvijas. Ar visiem rezultātiem iespējams iepazīties šeit: https://lv.regattas.eu/gorr.

Regates programma:

01.jūnijs                        Ceturtā sacensību diena (Salacgrīva – Pērnava)

11.00                            Brīdinājuma signāls uz ūdens

 

02.jūnijs                        Piektā sacensību diena (Pērnava – Pērnava)

11.00                            Brīdinājuma signāls uz ūdens

~ 18.00                         Apbalvošana un sacensību noslēgums Pērnavas jahtklubā

 

Sacensības organizē Latvijas Jūras burāšanas asociācija sadarbībā ar Latvijas Zēģelētāju savienību un Saaremaa Merispordi Selts.

FOTO

Foto atskats uz otro sacensību dienu līcī: https://failiem.lv/u/ka7z7n4f7 (foto: Jānis Spurdziņš sadarbībā ar SONY Latvia)

Video atskats uz regates sākumu: https://www.youtube.com/watch?v=YVnhyy7DgL8 (video: Sky Route Films, Mārcis Pļaviņš)

Plašāka informācija:

Oficiālā regates mājaslapa https://gorr.lv/lv

Sacensību dalībnieku saraksts: https://ej.uz/GoRR2021_dalibnieki

GoRR sociālās vietnes: Facebook @gulfregatta ; Instagram @gorr_lv ; Youtube @Gulf of Riga Regatta – GoRR

 

Informāciju sagatavoja: Ilona Skorobogatova