Noslēdzies Rīgas atklātais čempionāts burāšanā Laser klasē 2020

Nedēļas nogalē no 26. līdz 27.septembrim Ķīšezerā notika Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finasētais Rīgas atklātais čempionāts burāšanā Laser klasē 2020.

Laika apstākļi un vējš lutināja dalībniekus. Neparasti siltais laiks septembra beigām, kad temperatūra sasniedza 23 grādus un spirgtais austrumu vējš ļāva organizatoriem organizēt kvalitatīvas sacensības, veicot visus paredzētos septiņus braucienus. Kopā  25 Laser burātāji  sacentās trīs dažādās Laser jahtu klasēs sieviešu un vīriešu ieskaitē no dažādiem septiņiem Latvijas jahtklubiem:  Usmas Jahtkluba, Ventspils jahtkluba, Rojas Zēģelētāju skolas, Jahtkluba “Engure”,  Jauniešu burāšanas kluba “ Jūrmala” un diviem Rīgas jahtklubiem: Rīgas jahtkluba, Sporta burāšanas akadēmijas/360 klubs.  Diemžēl, esošās Covid -19 situācijas dēļ valstī un pasaulē, uz sacensībām neieradās kaimiņvalstu sportisti.

Pirmajā sacensību dienā pūta spraigs vējš ar ātrumu 14 – 18 mezgli, kurš sportistiem lika kārtīgi pastrādāt distancē cīnoties par pozīcijām. Pirmajā dienā notika četri plānotie braucieni un dalībnieki atgriezās krastā pēc plkst. 17:00. Otrās dienas rīts sākās nedaudz mierīgāk un vēja stiprums bija robežās starp 10 – 13 mezgliem. Bet jau pēcpusdienā uz pēdējiem braucieniem vējš atkal pieņēmās spēkā līdz 18 mezgliem.

Laser 4.7 klasē sievietēm viss godalgotās vietas Jūrmalas sportistēm (Jauniešu burāšanas klubs “Jūrmala”), trešajā vietā Marta Kaugare, otrajā vietā Alise Riekstiņa un Rīgas čempione Šārona Alīda Caune

Laser 4.7 klasē vīriešiem godalgotās vietas tika sadalīts starp diviem jahtklubiem: trešajā vietā Viesturs Simpsons (Rīgas Jahtklubs), otrajā vietā Emīls Mikus Baškevics (Rīgas Jahtklubs) un Rīgas čempiona titulu pārliecinoši izcīnīja Emīls Haralds Amsils (Sporta burāšanas akadēmija/360 klubs).

Laser Radial klasē sievietēm, kura ir arī olimpiskās burāšanas jahtu klase, trešajā vietā Paula Laipniece (Rīgas Jahtklubs), otrajā vietā Elza Cibule (Rīgas Jahtklubs) un Rīgas čempione ir mūsu Laser burāšanas Olimpiskā cerība Agija Ēlerte (Sporta burāšanas akadēmija/360 klubs), kura nesen izcīnīja pirmo vietu un čempiones titulu arī Igaunijas čempionātā.

Laser Radial vīriešiem trešajā vietā Eduards Pļaviņš (Rīgas Jahtklubs), otrajā vietā Kārlis Junkers (Sporta burāšanas akadēmija/360 klubs) un Rīgas čempions Roberts Štāls-Buls (Sporta burāšanas akadēmija/360 klubs).

Lielākajā Laser Standard klasē, kura ir vīriešu olimpiskā burāšanas klase, trešajā vietā Mārtiņš Jankovskis (Rojas Zēģelētāju skola), otrajā vietā Artjoms Ļesovojs (Sporta burāšnas akadēmija/360 klubs) un Rīgas čempions Ēriks Kārlis Zvilna (Latvijas Laser burāšanas asociācija).

Vislielāko paldies sakām Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, kura finansiālais atbalsts nodrošināja Rīgas čempionāta norisi. Tāpat paldies par sadarbību Burāšanas klubam 360 un Jahtklubam “Engure”. Paldies mediķim Kasparam Liepiņam, tiesnešu komandai Modrim Graudumam, Tomam Fišeram-Blumbergam, Artūram Bērziņam, Ivetai Graudumai, Normanam Penkam, Ģirtam Fišeram-Blumbergam un Dzintaram Barkevicam, kā arī fotogrāfam Jānim Rupenheitam.

Paldies jahtklubu treneriem un sportistiem par dalību un spraigo cīņu divu dienu garumā Ķīšezerā, uz tikšanos startā nākošajā gadā!

Rezultāti šeit.