Sadarbības iespējas trimarānu attīstībai

Alda Eglāja daudzu gadu pieredze jahtu izstrādē un ražošanā liecina, ka panākumi šajā nozarē gūstami tikai tad, ja lēmumu pieņēmēji paši ir burātāji, jo tādejādi ieguvēji esot gan ražotāji, gan buru sports. Pateicoties veiktajai zemūdens spārnu stabilitātes izpētei un ātrāku trimarānu koncepcijas izstrādei, iespējams abpusēji izdevīgo ražotāju un buru sporta sadarbību paplašināt daudzkārt lielākā apjomā.

Pirmos stabilizētos trimarānus paredzēts realizēt pasūtītājiem Latvijā, kuri turpmāk vēlēsies iesaistīties ar burāšanu saistītā komercdarbībā. Kopējais darba organizācijas projekts paredz veidot uzņēmumu grupu. Kā galvenie sadarbības veidi varētu būt:

  • trimarānu izmēģinājumi un ieteikumi vadības sistēmu uzlabošanai;
  • marketings ar timarānu pasūtītāju apmaksātiem apmācības braucieniem;
  • reklāma uz burām, video izgatavošana ar kameru drona;
  • braucieni uz ārvalstīm ar ātruma un stabilitātes demonstrāciju sacensībās.

 

Trimarānu pasūtītāji saņems pilnu ražošanā un marketingā gūto komerciālo informāciju, lai lemtu par turpmāko iesaistīšanos ražošanas paplašināšanā. Pēc gada izmēģinājumiem nodotie trimarāni tiks noformēti kā gatavā produkcija, kuri pēc īpašnieku izvēles tiks eksportēti par gada laikā izstrādātajām tirgus cenām, vai atstāti Latvijā čarteram un personīgajiem braucieniem.

 

Projektu attīsta Latvijas Izgudrotāju biedrība un nodibinājums Izgudrotāju fonds, kuros Aldis Eglājs ir valdes priekšsēdētājs. Vairāk par Fondu un attīstīto projektu http://inventors-fund.mozello.lv/. Iesaistīšanās projekta realizācijā iespējama divos veidos:

  • slēdzot līgumu ar IU Amberspars, pasūtot Catri 25 FF par 80 000 eur un iesaistoties izmēģinājumos un čartera/reklāmas braucienos;
  • slēdzot līgumu ar Izgudrotāju fondu un iemaksājot 10 000 eur, kuri izmantojami Catri 25 FF pasūtīšanai 8 līdzīpašnieku grupā analogā veidā.

 

Atšķirība starp spārnotu trimarānu ekstrēmam sportam un stabilizētu  trimarānu skatāma https://www.youtube.com/watch?v=VhkkT5U9Jhg un https://www.youtube.com/watch?v=dVFyXl-GoTQ  .

Detalizētāka informācija šeit TRIMARANS_PROJEKTS EKSPORTAM 2020, kā arī sazinoties ar Aldi Eglāju aldis.catrilv@gmail.com mob.26393225.