Ķīšezera Kauss 2020

Pagājušā nedēļas nogalē, 18. Un 19. Jūlijā, Ķīšezerā norisinājās Latvijas čempionāta kopvērtējuma ieskaites sacensības Ķīšezera Kauss 2020, kuras rīkoja Rīgas jahtklubs.

Sacensībās piedalījās 72 sportisti, tai skaitā 10 jaunie sportisti startēja atsevišķā iesācēju distancē. Pirmo reizi šajās sacensībās bija pārstāvēta arī Laser Standard klase. Pirmajā sacensību dienā bija burāšanai piemēroti laika apstākļi, un Laser klasēs notika 4 starti, bet Optimist klasē 3 starti. Svētdien vējš tā arī nekļuva stiprāks par 1.7 m/s, un starti netika doti.

Par uzvarētājiem kļuva: Optimist klasē Rīgas jahtkluba sportists Rihards Pļaviņš, Optimist meiteņu apakšgrupā BA/Klubs360 pārstāve Karīna Vaivode, Optimist B apakšgrupā JBK Jūrmala sportists Jūlijs Kaugars, un meitenēm – attiecīgi šī paša kluba sportiste Elizabete Lībkena.

Laser klasēs uzvaras izcīnijā 4.7 klasē BA/Klubs360 spportists Emīls Amsils, 4.7 meitenes – JBK Jūrmala sportster Alise Riekstiņa. Laser Radial klasē uzvarēja Rīgas jahtkluba sportists Eduards Pļaviņš, savukāt Radial meiteņu apakšgrupā – Anna Vernere no Rīgas jahtkluba. Laser Standard klasē uzvarēja jaunās treneres Agijas Ēlertes perspektīvais audzēknis, BA/Klubs360 sportists Rihards Vaivods.

Sacensības norisinājās patīkamā gaisotnē, kā arī Rīgas jahtkluba organizatori bija parūpējušies par interesantu krasta dzīvi, vērtīgām balvām. Par tiesāšanu rūpējās galvenais tiesnesis Modris Graudums ar palīgiem, savukārt žurijas pienākumus veica Leonīds Rozins.

Rīgas jahtklubs pateicas dalībniekiem par aktīvo dalību, un atbalstītājiem – par palīdzību sacensību organizēšanā!

Kisezera kauss 2020_Laser- fin

Kisezera kauss 2020_Q- 3_fin