Estere Kumpiņa Pasaules kausa posmā izcīna 13.vietu.

Pasaules kausa posmā, kas norisinājās no 19-25.01. Miami Estere Kumpiņa Laser Radial klasē izcīnījusi 13.vietu. Labākajā braucienā izdevās finišēt pirmajā sešiniekā.

Rezultāti:https://site-isaf.soticcloud.net/worldcup/miami_2020.php?rgtaid=21002&evntid=40311&view=fleetevent&includeref=regattaevents88953#results__21002

Estere raksta par sacensībām:

No 19.01.-25.01. Miami pilsētā, ASV norisinājās Pasaules Kausa posms burāšanā. Šis bija Pasaules kausa otrais posms, pirmais norisinājās Enoshimā, Japānā. Savukārt trešais posms no 12.04. – 19.04. norisināsies Dženovā (Itālijā), kas būs arī beidzamā iespēja Eiropas valstīm atlasīties uz 2020. gada Olimpiskajām spēlēm Tokijā. Ceturtais posms atkal norisināsies Enoshimā.
Šīs man bija ļoti nozīmīgas sacensības, jo pirmo reizi savas burāšanas karjeras laikā piedalījos Pasules kausa posmā. ASV ierados dažas dienas pirms sacensībām, lai nedaudz varētu  aklimatizēties un patrenēties Biskajas līča (Biscayne Bay) akvatorijā.
Sacensībās bija paredzēti 10 kvalifikācijas braucieni un pēdējā dienā viens finālbrauciens (Medal race), kurā piedalās 10 labākās burātājas pēc kvalifikācijas braucieniem.
Sacensību dienās apstākļi bija ļoti dažādi. Pirmajā dienā bija mērens krasta vējš 10-14 mezgli, bet nākamajās pāris dienās vējš pieņēmās spēkā un brāzmās pat pārsniedza 23 mezglus. Savukārt pēdējās divās kvalifikācijas braucienu dienās vējš bija ļoti mazs un sacensību organizātoriem izdevās plānoto četru braucienu vietā iedot tikai vienu. Arī gaisa temperatūras sacensību laikā svārstijās no +25 grādiem līdz +10 grādiem.
Neparedzamās vēja brāzmas bija arī mans lielākais izaicinājums šajās sacensības, jo daudzas reizes nevarēju izbraukt vai izmantot tās savā labā.
Un diemžēl arī diskvalifikācija pirmā startā iespaidoja kopējo rezultātu.
Kopvērtējumā es finišēju 13. vietā un esmu ļoti priecīga par 10. vietu pēdējā braucienā, kad vējš noplaka līdz 5 mezgliem un 6. vietu sestajā braucienā

stipros vēja apstākļos, kuros veiksmīgi izmantoju vēja maiņas un ātrumu savā labā.

Šajā PK posmā uzvarēja Erika Reinika (Erike Reinike) no ASV, otrajā vietā Vasīlija Karahaliu (Vasileia Karachaliou), bet trešajā vietā ierindojās burātāja no Indijas –  Nethra Kumann
Kopumā šī bija ļoti laba pieredze kā arī iespēja patrenēties un sacensties ar spēcīgām burātājām pirms Pasaules Čempionāta , kas notiks no 21.02.-28.02. Melnburnā , Austrālijā, kur plānoju piedalīties.