Laser R burātāja Estere Paula Kumpiņa raksta par sacensībām Igaunijā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 20.-22. septembrim, norisinājās Igaunijas čempionāta pēdējais posms, kurš tika organizēts Igaunijas nesen uzbūvētajā ostā- Haven Kukumäe. Sacensības tur notika pirmo reizi, tādēļ daudzi nezināja ko gaidīt no tās akvatorijas.

Visu nedēļas nogali pūta stiprs un ļoti mainīgs vējš. Īpaši pirmajā dienā, kad lietusmākoņu dēļ tas mainījās haotiski un neprognozējami, tādēļ izdevās nobraukt tikai vienu braucienu. Savukārt nākamās dienas vējš bija stiprs un izdevās nobraukt kopā 8 braucienus pa abām dienām.

Sacensībās piedalījās 28 burātāji no Igaunijas un Latvijas. 9 braucienu kopsummā kopvērtējumā pirmajā vietā ierindojās Estere Paula Kumpiņa (Rīgas jk), kura no 9 braucieniem, septiņus bija 1. vietā. Otro vietu ieguva igauņu burātājs Silvers Vahšteins un trešo vietu- Agija Ēlerte (Burāšanas akadēmija/ Klubs 360), kuras labākais braucieni bija 2. vieta divos braucienos.

Latviju pārstāvēja vēl jaunie burātāji no Burāšanas akadēmijas/ Kluba 360. Roberts Štāls-Buls, kurš ieguva 4. vietu un viņa labākais rezultāts bija 1. vieta sacensību pirmajā dienā, Kārlis Junkers ieguva 12. vietu, ar labāko braucienu- 8. vieta un Robins Li Špats, kurš traumas dēļ nepiedalījās 8 braucienos un kopvērtējumā ierindojās 26. vietā.

Meiteņu konkurencē 1. vieta, Esterei Kumpiņai, 2. vieta, Agijai Ēlertei un 3. vieta iaguņu burātājai- Līsai Annusai.

Rezultāti: http://www.puri.ee/…/Tallinna-Nädala-regatt-2019-tulemused-…