Liepājā noslēdzās Latvijas čempionāts burāšanā, kur par čempionu tituliem cīnījās 120 sportisti no Latvijas un Baltijas

1. septembrī Liepājā, Karostas pludmalē noslēdzās Latvijas čempionāts burāšanā  Techno293” , “Optimist” un “Laser” klasēm. Šīs ir jauniešu un pieaugušo sporta  burāšanas klases. Čempionāts pulcēja 120 sportistus no visas Latvijas un viesus no Baltijas valstīm.

29. augustā pirmo reizi Latvijā un Liepājā notika stafetes regate “Liepājas Ostas kauss”, kas Liepājas kanālu piepildīja ar burām un ļāva pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem redzēt burāšanu tuvāk kā līdz šim. Par pirmās stafetes regates uzvarētājiem Optimist klašē kļuva Rīgas Jahtkluba audzēkņi, Laser klasē Engures Jahtluba komanda, bet vējdēļu Techno293 klasē uzvarēja Ķekavas komanda no ūdens sporta kluba “Kambīze”.

30.augustā ar svinīgu atklāšanu Karostas pludmalē tika doti pirmie starti Latvijas čempionātam Optimist, Laser un Techno293 klasēs, kurš norisnājās trīs dienas līdz 1.septembrim. Laika apstākļi Liepājā bija kā Turcijas kūrortā saule, +28 grādi un neliels vējš, kas trīs dienās ļāva notik 9 braucieniem jahtu klasēs un 7 braucieniem vējdēļu klasē. Par Latvijas čempioniem Otptimist klasēs A grupā tika kronēti Ričards Muciņš zēniem un Agate Einause meitenēm abi no Rīgas Jahtkluba. Otptimist klasēs B grupā Artis Kristers Graudums zēniem (BK 360 burāšanas akadēmija) un Ulla Katrūna Dubra (Engures JK). Laser 4,7 čempioni Elza Cibule no Rīgas JK un Rihards Straume (BK 360 burāšanas akadēmija) . Laser Radial čempioni Agija Ēlerte un Robins Lī Špats abi no (BK 360 burāšanas akadēmija) . Laser Standart čempins Ģirts Fišers Blumbergs (Engures JK)

Vējdēļiem Techno 293 klasē 3,5 grupā Latvijas čempions zēniem Ernests Jēkabsons no Liepājas un meitenēm Emīlija Voroņina no Rīdzenes. Čempioni U13 grupā zēniem Eduards Niedra (Burāšanas klubs 360), meitenēm Līva Škutāne (Kambīze). U15 grupā zēniem Dāvis Mazais, meitenēm Viktorija Gailuma abi no Rīdzenes sporta kluba. U17 grupā zēniem Edijs Bušmanis (Rīdzene) , meitenēm Marta Kļavina (Burāšnas klubs 360).

 

“Lielākais gandarījums ir mūsu sportistu lielo atsaucību un kvalitatīvas konkurences veidošana visās klasēs. Ir skaidrs, ka Latvijas burātāji ir gatavi starptautiskajam līmenim un nākamajos gados pilnīgi droši kāds no mūsu jauniešiem stabili ielauzīsies pasaules topā,” tā par latviešu sniegumu izsakās Latvijas čempionāta organizators Jānis Jēkabsons.

 

Ar visiem sacensību rezultātiem iespējams iepazīties https://lc2019.buruskola.lv/

Latvijas čempionāta burāšanā norisi atbalsta Liepājas Dome, Liepājas Sporta pārvalde, Liepājas SEZ pārvalde, Sailing Latvia, Lauma Lingerie, Viesnīca “Līva”, Reklāmas apgāds, Buruskola.lv

 

Informāciju sagatavoja: Jānis Jēkabsons, +371 29490993, info@buruskola.lv

 

www.vindserfings.lv | | www.sailinglatvia.lv | | https://lc2019.buruskola.lv