Dāvis Mazais un Viljams Preiss uzrāda lielisku sniegumu IQFoil games Kadisā

Laika posmā no 4.-9. martam Spānijas pilsētā Kadisa norisinājās ikgadējā IQFoil Games 2024 Cadiz regate, kurā Latviju pārstāvēja Dāvis Mazais un Viljams Preiss. Šīs sacensības tika aizvadīta pavasarīgi vējainos apstākļos. Burātājiem Kadisas līcis ir pazīstams ar slaveno vilni jeb “swell”, kas nav licis vilties arī šoreiz, brīžiem sasniedzot pat vairāk kā 3 m lielu augstumu. Lielie viļņi un mainīgais vējš licis sportistiem kārtīgi iespringt, pārbaudot katra sagatavotību un fiziskās spējas.

Dāvim šīs sacensības bija kā priekšpēdējais posms sezonas svarīgākajām olimpiskās atlases sacīkstēm, kas notiks aprīļa beigās Francijā, savukārt, Viljamam sezonas sākuma sacensības, lai saprastu savu šī brīža sportisko sagatavotību. Abiem sportistiem regate noslēdzās ar lielisku rezultātu. Dāvis uzrādija stabilu sniegumu, ierindojoties 19. vietā 59 vīru konkurencē no 27 valstīm, bet Viljams kļuva par savas U15 grupas uzvarētāju (14. vieta U17 konkurencē starp 40 dalībniekiem no 11 valstīm).

Visi rezultāti šeit: https://2024iqsryjgamescadiz.sailti.com/en/default/races/race-resultsall

Teksts: LVA

Dāvis Mazais ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sudraba sastāva sportists. LOV sportistus līdzfinansē Latvijas Olimpiskā komiteja no valsts budžeta līdzekļiem.

Latvijas Olimpiskā Komiteja

Latvijas Olimpiskā vienība

https://lsfp.lv/

https://www.izm.gov.lv/lv