Dāvis Mazais paliek sestais Pasaules čempionātā jauniešiem

Laika posmā no 12.-15. decembrim Brazīlijā norisinājās Pasaules čempionāts jauniešiem, kurā Latvijas Olimpiskās vienības saudraaba sastāva sportists Dāvis Mazais pārstāvēja Latviju Iqfoil klasē.

“Šī čempionātai norisei, manuprāt, bija atlasīta fantastiska vieta, proti, vējš principā katru dienu, silts ūdens un gaiss – patīkama burāšana. Bet vēja virzieni gan mazliet pievīla, kas padarīja dažas dienas ļoti sarežģītas un gandrīz uz veiksmi balstītus braucienus, vēja izmaiņu dēļ. Taču kopā pieredzei ļoti vērtīgs čempionāts, lai gan savu vēlēto rezultātu neizdevās sasniegt. Iedotais inventārs, es pieļauju, ka arī nospēlēja savu lomu, jo ne līdz galam patika tas. Tagad jauniešu karjera cauri un varu pilnībā koncentrēties uz Olimpisko spēļu atlasi,” komentē D. Mazais.

No 18 sacensību braucieniem atskaitot trīs sliktākos rezultātus, Latvijas sportists tika pie 107 punktiem, kas deva sesto vietu.

Par čempionu kļuva polis Staņislavs Trepčinskis, sudrabu izcīnīja itālis Leonardo Tomasīni, bet bronzas godalga tika francūzim Noē Garando. Meistarsacīkstēs šajā klasē startēja 32 sportisti.

Visi rezultāti šeit:

https://worldsailingywc.org/notice-board/

Šogad Mazais izcīnīja sudraba medaļu pasaules U-19 čempionātā un bronzu Eiropas U-19 čempionātā. Tāpat viņš bija piektais pasaules U-21 čempionātā un ieņēma 44.vietu meistarsacīkstēs pieaugušajiem.

Sacensības “IQfoil” klasē būs nākamā gada Parīzes olimpisko spēļu programmā.