Agija Ēlerte izcīna 3. vietu 2023 ILCA 6 un ILCA7 Amerikas ICSA Nacionālajā čempionātā

Laika posmā no 11.-12.novembrim norisinājās Amerikas ICSA Nacionālais čempionāts ILCA 6 un ILCA 7 klasēm (ICSA 2023 SINGLEHANDED OPEN AND WOMEN’S NATIONAL CHAMPIONSHIP).

Uz ILCA 6 un ILCA7 Amerikas ICSA Nacionālo čempionātu tiek uzaicināti 18 labākie burātāji Amerikā ILCA 6 un ILCA 7 laivu klasē. Šajā čempionātā tika uzaicināta arī Agija Ēlerte, kura šobrīd studē Amerikā. Sportisti, kuriem ir ļauts piedalīties Čempionātā tiek noteikti kvalifikācijas sacensībās /atlases kārtībā no 276 universitātēm un vairāk kā 8’000 tūkstošiem sportistu / burātāju.

No Amerikas Universitāšu burāšanas sportistiem, kuri apvienoja mācības ar sportu, ir vairāki zināmi Pasaules čempioni, Olimpieši, un godalgoti burātāji kā Anna Tunnicliffe ( Zelts, Beijing Olimpiskajās spēlēs 2008, kā arī vairākas Pasaules čempionāta un Pasaules kausa godalgas, kā arī viņa ir izcīnījusi ceļazīmi uz 2024. Gada Parīzes Olimpiskajām spēlēm 49er FX laivu klasē) , Erika Reineke (vairākkārtēja Pasaules Čempione, US SailGP stratēģiste, US Rolex Yachtswoman of the Year, Charlote Rose (divkārtējā zelta medaļniece/ Čempione World Sailing Youth Worlds, 2.vieta Pan American Games , 5. vieta Burāšanas Pasaules Čempionātā (Sailing World Championships Hague, Netherlands) kvalificējot Ameriku 2024. gada Olimpiskajām spēlēm Parīzē),  Paige Railey (trīskārtējā Olimpiete, tika atzīta kā Rolex World Sailor of the Year, kā arī – viņa ir godalgota ar vairākām Pasaules čempionāta un Pasaules kausa medeļām),  starp universitāšu absolventiem bija vēl daudzi citi panākumiem bagāti sportisti, US Sailing team sportisti un Olimpieši.

Izaicinošos burāšanas apstākļos un spraigā konkurencē pēc 14 braucieniem Agija Ēlerte izcīna godalgoto 3.vietu 2023. gada ILCA 6 Amerikas ICSA Nacionālajā čempionātā.

Visi rezultāti šeit:

https://scores.collegesailing.org/f23/janet-lutz/full-scores/

Vairāk informācija šeit:

https://collegesailing.org/news/article/2023-singlehanded-open-and-womens-national-championship-wrap-up