Piedalies Eiropas sporta nedēļā!

Jau šajā nedēļas nogalē ar #BeActive pārgājienu gleznainajā Cēsu apkārtnē un Orientēšanās nakti 20 pilsētās startēs šī gada Eiropas Sporta nedēļa, kas no 23. līdz 30. septembrim piedāvās daudzveidīgus bezmaksas sporta pasākumus visā Latvijā. Vairāk informācijas: www.beactive.lv.

“Mūsu mērķis Eiropas Sporta nedēļā ir atgādināt – fiziskās aktivitātes ikdienā lielākai daļai no mums primāri svarīgas, lai rūpētos par savu fizisko un garīgo veselību,” uzsver LSFP prezidents Einars Fogelis. “Es ticu, ka ieteicamās 150 minūtes kustībai var atrast ikviens – tā var būt pastaiga, ceļš no darba vai skolas uz mājām, pusdienu pauze vai pārgājiens ar ģimeni uz parku vai mežu brīvdienās. Svarīgi darīt to, kas patīk, un veidot ikdienas ieradumu.”

Zemāk esam izcēluši dažus no lielākajiem pasākumiem, taču informācija par visiem Eiropas Sporta nedēļas notikumiem atrodama: Pasākumu kartē.

#BeActive Pārgājiens Cēsīs un Gaujas senlejā
23. septembrī 
11.00–20.00 

Pievienojies jau vairāk nekā 3000 reģistrētajiem dalībniekiem #BeActive pārgājienā Cēsīs un Gaujas senlejā. Izvēlies piemērtoāko no trim dažāda garuma distancēm – 6,5 km, 17 km un 24 km dienā, kā arī – 6,5 km distanci krēslas posmā.Dalība pasākumā ar iepriekšēju reģistrāciju – www.beactive.lv/pargajiens/, līdz 21. septembrim, lai saņemtu personalizētu numurzīmi. Reģistrēties būs iespējams arī pasākuma dienā uz vietas.
Nakts peldējums Rīgā, Ventspilī, Valmierā, Siguldā
30. septembrī
19.00–22.00Jau tradicionāli Eiropas Sporta nedēļas nogalē norisināsies viens no skanīgākajiem un vērienīgākajiem aktīvā dzīvesveida pasākumiem, ko jau tradicionāli rīko Latvijas Peldēšanas federācija – Nakts peldējums, kur dalībniekiem būs iespēja ne vien izbaudīt patīkamu peldi pozitīvas dzīvās mūzikas un apgaismojuma pavadījumā, bet arī izaicināt sevi pusstundas peldējumā.
Dalība pasākumā ar iepriekšēju reģistrāciju – https://beactive.lv/event/nakts-peldejums/, līdz tiks sasniegts maksimālais dalībnieku skaits.
#BeActive Zumba nakts
30. septembrī, Mārupē
19.00–21.00Aicinām izmēģināt dejas un fitnesa apvienojumu #BeActive Zumba naktī pludmales centrā Rukki – Zumbas sniegto enerģiju varēs novērtēt Latvijas un Lietuvas labāko Zumba fitnesa treneru meistarklasēs. Latīņamerikas saulaino ritmu iedvesmotās zumba nodarbības būs piemērotas arī tiem, kuri uz sporta zāli nav ieraduši doties. Deju kustības un brīvā atmosfēra treniņu pārvērš ballītē.Pasākums ir bez maksas, bez iepriekšējas reģistrācijas. 
#BeActive izaicinājums – 430 orientēšanās kontrolpunkti
No 27. augusta līdz 31. oktobrim
20 Latvijas pilsētās Jau gandrīz mēnesi un vēl līdz oktobra beigām ir iespēja apmeklēt kādu no divdesmit Latvijas pilsētās izvietotajiem, kopumā 430, orientēšanās kontrolpunktiem. Ikviens iedzīvotājs aicināts sev ērtā laikā un vietā doties pastaigā, skrējienā vai izbraucienā ar velosipēdu, meklējot kontrolpunktus un vienlaikus aktīvi pavadot laiku. Lai dotos distancē, orientēšanās prasmes nav obligātas. Reģistrējoties #BeActive izaicinājumam un izpildot noteiktas prasības, noslēgumā tiks izlozētas balvas – veikala Virsotne dāvanu kartes 500 eiro vērtībā, Modern Nomad šūpuļtīkli un citas pārsteiguma balvas. Izlozes noteikumi – izaicinājuma nolikumā.

Dalība izaicinājumā ir bez maksas.
Informācija, kartes un reģistrācija – www.beactive.lv/takas.

Kontrolpunkti izvietoti:
Alūksnē, Baldonē, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Kuldīgā, Liepājā, Madonā, Ogrē, Rēzeknē, divās vietās Rīgā – Baložos un Mežaparkā, Saldū, Saulkrastos, Siguldā, Smiltenē, Talsos, Tukumā un Valmierā (skatīt interaktīvo karti).

Lai iedrošinātu piedalīties izaicinājumā, esam sagatavojuši arī informatīvus pamācību video – kā piedalīties izaicinājumā un kā orientēties. Izaicinājums tapis sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju. 

Eiropas Sporta nedēļai paplašinoties, šogad piedāvājam jaunumu – pirmsskolām un skolām izstrādātu konceptu ar spēlēm un stafetēm #BeActive Sporta dienas organizēšanai. Vadlīnijas piemērotas pasākumiem bērniem skolās un pirmsskolās gan vecākiem kopā ar bērniem, lai rosinātu sportošanas paradumus un kopābūšanas prieku, gan sporta stundās. Aktivitātes būs iekļaujošas un piemērotas dažādu vecumu un sagatavotības dalībniekiem. Tās iespējams arī plānot, vecāku vietā piesaistot vecāko klašu skolēnus.

Skatīt šeit: #BeActive Sporta diena.