Baltijas Kauss un Latvijas čempionāts ir veiksmīgi noslēdzies

27.augustā, Liepājā, Karostas pludmalē noslēdzās trīs dienu regate – Latvijas čempionāts vindsērfingā, kas vienlaicīgi bija arī Baltijas Kausa noslēdzošais posms. Sportistiem šī noslēdzošā diena iesākās agri, pulkst. 8:00 bija jau pirmais starts uz ūdens. Tika realizēti divi starti Techno 293 klasei un viens starts iQFoil/Formula Foil.

OHM.LV

“Liepāja bija pārsteigumiem pilna, notika gan saulrietu, gan saullēktu braucieni. Ceru, ka sportistiem un treneriem un šī nedēļas nogale bija interesanta. Būšu priecīgs, ja Latvijas Zēģelētāju savienība arī nākamgad uzticēs mums organizēt burāšanas čempionātu Liepājā,” pēc sacensībām teica čempionāta organizators J.Jēkabsons.

“Liepāja ir sporta pilsēta un mums kā vēja pilsētai ļoti piestāv vindsērfings. Prieks, ka šis sporta veids Liepājā dzīvo un ne tikai dzīvo, bet mūsu sportisti ir starp vadošajiem Baltijas sportistiem. Lepojamies ar mūsu vindsērferiem un ceram uzņemt šāda līmeņa sacensibas arī turpmāk,” tā pēc apbalvošanas teica Liepājas valstspilsētas Vicemērs Salvis Roga.

Čempionātā piedalījās 76 sportisti, trīs vējdēļu klasēs no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Latvijas čempiona tituls tika piešķirts tikai Latvijas sportistu starpā.

Techno 293 klasē piedalījās 41 sportists. 3,5 divīzijā laurus plūca Astra Krastiņa 6 sportistu konkurencē, savukārt, U13 divīzijā labākā bija igauņu sportiste – Johanna Lukk, kas nozīmē, ka par Latvijas čempioni tika kronēta Marta Ieva Dāle, kura kopvērtējumā ieņēma otro vietu. Labākie sportisti U15 un U17 grupā Latvijas pārstāvji – Viljams Preiss un Gustavs Meņģelsons.

Formula Foil (FF) klasē ātrākais Jānis Rencis, savukārt, IQFoil klasē kopvērtējumā labākie starp latviešiem – Jēkabs Čeže, kurš kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu, un Marta Kļaviņa, kura kopvērtējumā ierindojās 7. vietā. U17 divīzijā ātrākais kopvērtējumā bija Miks Bušmanis, savukārt, U15 ātrākais bija Dāvis Škutāns.

No organizatoru puses pateicība par atbalstu – Liepājas valstspilsētas Domei, Liepājas Sporta pārvaldei, Liepājas SEZ pārvaldei, Latvijas Zēģelētāju savienībai, Latvijas Vindsērfinga asociācijai, Reklāmas apgādam, OHM.LV un Cafe Lotte.

Visi rezultāti šeit: