Aizvadīts LČ 2. posms Slalom/Foil klasēs #BeActive Pludmales spēļu laikā

Nedēļas nogalē, no 22. līdz 24.jūlijam Venstpilī notika Be Active Pludmales spēles, kuru laikā notika arī Latvijas Čempionāta 2. posms Slalom/Foil klasē. Slalom/Foil ir vindsērfinga klases, kuras ir īpaši izplatītas jauniešu vidū ātruma dēļ. Čempionāta laikā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem bija iespēja izmēģināt vindsērfinga inventāru, uzdot interesējošos jautājumus šī sporta veida ilggadējam instruktoram vai arī vienkārši nofotografēties piemiņai uz Be Active Pludmales spēļu marķētiem vindsērfinga komplektiem.

Sestdien, kad norisinājās LČ posms, vējš sasniedza 15-18 mezglus, brāzmās līdz pat 20. Attiecīgi, laikapstākļi sportistus pārbaudīja ne tikai fiziski, bet arī mentāli, jo, lai tiktu līdz distancei, bija jāpārvar krasta viļņi. Bet, neskatoties uz tiem, arī jaunākais dalībnieks – Henrijs Vilsons, kurš ir tikai 11 gadus jauns, ar to tika galā. Pāris sportistiem neizdevās nokļūt līdz distancei vai veiksmīgi finišēt – gan viļņu dēļ, gan vējā sabojātā inventāra dēļ.

Izturīgākie un spēcīgākie šajā posmā:

U13 grupā:

  1. Viljams Preiss
  2. Kristers Krauklis

U15 grupā:

  1. Miks Bušmanis
  2. Dāvis Škutāns
  3. Ernests Jēkabsons

U17 grupā:

  1. Gustavs Fenuks
  2. Martins Simsons
  3. Kārlis Lapsa

U19 grupā:

  1. Dāvis Mazais
  2. Artūrs Sprindžuks
  3. Jēkabs Čeže

Master grupā:

  1. Jānis Preiss
  2. Māris Ozols
  3. Jānis Rencis

Grand master grupā:

  1. Bruno Strauss
  2. Ansis Dāle

Kopvērtējumā:

  1. Dāvis Mazais
  2. Jānis Preiss
  3. Mārtiņš Dzirnieks

Turpmāk izskatīsim arī Ventspils pludmali kā potenciālo vietu Vindsērfinga čempionātu rīkošanai labas infrastruktūras un dalībnieku atsaucības dēļ. Šādi apstākļi ir piemēroti profesionāliem sportistiem, īpaši atzinīgi esošos apstākļus novērtēja vecākie sportisti. 

Sērfotāju zona ir piemērota arī zilā karoga esamības dēļ, jo tas sniedz papildu drošību ejot iekšā jūrā līdz distancei (visiem dalībniekiem ir vestes, ķiveres, plus piestiprināts inventārs, kas tur virs ūdens). Tiesnešu, distanču tiesnešu un treneru laivas distancē bija pietiekošā skaitā, lai nodrošinātu palīdzību nepieciešamības gadījumā.

Paldies visiem par dalību! Čempionāts norisinājās BeActive Pludmales spēļu ietvaros (Erasmus + Sport projekts European Family and Sports-for-all BeActive Beach Games Nr.622381-EPP-1-2020-1-LV-SPO-SNCESE) un tiek līdzfinansēts no valsts budžeta līdzekļu apakšprogrammas 09.09.00 „Sporta federācijas un sporta pasākumi”.

*Visas bildes no krasta aktivitātēm pieejamas šeit (links būs aktīvs 2 mēnešus): https://failiem.lv/u/75vkjbumn

Čempionāts norisinājās BeActive Pludmales spēļu ietvaros (Erasmus + Sport projekts European Family and Sports-for-all BeActive Beach Games Nr.622381-EPP-1-2020-1-LV-SPO-SNCESE) un tiek līdzfinansēts no valsts budžeta līdzekļu apakšprogrammas 09.09.00 „Sporta federācijas un sporta pasākumi”.

#beactive #lsfp #ventspils