Pasniegti Latvijas Optimist klases asociācijas 2021. gada Reitinga apbalvojumi

Arī šogad līdzīgi kā pagājušajā gadā Latvijas Optimist klases asociācijas (LOKA) Reitinga apbalvojumi par 2021. gada burāšanas sezonu tika pasniegti sacensību “Ķīšezera kauss” pirmās sacensību dienas noslēgumā. Daži no balvu saņēmējiem šobrīd jau vairs neburā Optimist klasē, bet pārstāv Latviju starptautiskajās sacensībās ILCA klasē, tomēr 2021. gada sezonas sākumā izcīnītie rezultāti Optimist sacensībās ir palīdzējuši iegūt godalgotas vietas arī 2021. gada sezonas kopvērtējumā.

Kopumā apbalvojumi tika pasniegti 2 līmeņos: pirmā pakāpe ir Latvijas kausa kopvērtējums, kas paredz rezultātus rēķināt par labākajos 3 Latvijas kausa posmos un Latvijas čempionātā iegūtajām vietām. Savukārt otrās pakāpes apbalvojums – Absolūtais vērtējums ir apbalvojums burātājiem, kas jau ir apguvuši pamata teorētiskās un praktiskās burāšanas iemaņas un pierādījuši sevi gan reģionālā (Baltijas valstu), gan starptautiskā līmenī. Absolūtā vērtējuma 1. vietas uzvarētājs saņem arī LOKA Ceļojošo kausu, kas tiek pasniegts jau kopš 2005. gada. Tādejādi domājams, ka vislielāko “ķirsīti uz kūkas” savām gaitām Optimist klasē uzlika 2021. gada Absolūtā vērtējuma uzvarētājs Rihards Pļaviņš, kurš sacensībās Pasaules čempionātā pielika punktu savai karjerai Optimist klasē, atgriezies Latvijā saņēma Ceļojošo kausu un līdz ar to pārliecinoši var turpināt savas gaitas ILCA 4 klasē.

Uzvarētājs 2021. gada Latvijas kausa kopvērtējumā A grupā ir Jūlijs Kaugars (2. vieta– Rihards Pļaviņš, 3. vieta– Artis Kristers Graudums), A grupā meitenēm uzvarēja Elza Marija Ciema (2. vieta– Kristiāna Paula Sīmane, 3. vieta– Elizabete Lībķena). B grupā uzvarēja Ansis Čodars, (2. vieta– Elizabete Lībķena, 3. vieta– Gustavs Plato), B grupā meitenēm uzvarēja Elizabete Lībķena (2.vieta – Lauma Riekstiņa, 3.vieta– Elza Kristiana Reneslāce) un vismazākajiem, C grupā, uzvarēja Amēlija Apšāne (2.vieta – Tīna Vēze, 3.vieta– Jēkabs Auziņš).

Absolūtajā vērtējumā uzvarētājs ir Rihards Pļaviņš, kurš iegūst arī LOKA ceļojošo kausu (2. vieta – Jūlijs Kaugars, 3. vieta– Karlīna Vaivode). A grupā meitenēm uzvarētāja ir Karlīna Vaivode (2. vieta– Paula Kristiāna Sīmane, 3. vieta– Elizabete Lībķena), savukārt B grupā uzvarēja Ansis Čodars (2.vieta – Elizabete Lībķena, 3. vieta– Toms Andrejevs).

Lai visiem veicas turpmākajos startos!

Foto: Jānis Rupenheits