Latvijas Antidopinga birojs informē par meldonium vielas lietošanu

Ņemot vērā, ka ir palielinājies ar Meldoniju saistīto nelabvēlīgo analīžu rezultātu skaits, Latvijas Antidopinga birojs vērš uzmanību rakstam “Uzmanību – mildronāts un sporta sacensības!“. Lūdzu informējiet savus sportistus, trenerus un sportistu atbalsta personālu par šo svarīgo jautājumu.

Pamatojoties uz 2022. gadā publicēto Aizliegto vielu un metožu sarakstu, kā arī faktu, ka aktīvā viela Meldonium (Mildronāts®, Mildronate®, Meldonium Olainfarm®, Quaterine® u.c.) ir IEKĻAUTA Aizliegto vielu un metožu sarakstā kopš 2016.gada 1.janvāra, Latvijas Antidopinga birojs atgādina, ka aktīvās vielas Meldonium lietošana bez attiecīgas terapeitiskās lietošanas atļaujas sportistiem ir aizliegta!

Latvijas Antidopinga birojs vērš uzmanību uz to, ka realizējot dzīvē Patiess Sports idejas – pielietojot pareizas trenēšanās un racionālas atpūtas metodes, sekojot līdzi savam miega režīmam un veltot uzmanību sabalansētām uzturam – ir iespējams uzlabot sportisko rezultātu un tuvoties sev uzstādītajiem mērķiem.

Papildus informējam, ka 2022. gada 12. maijā plkst. 18:00 pēc Ņujorkas laika (13. maijā plkst 1:00 pēc Rīgas laika) Pasaules antidopinga aģentūra organizē tiešsaistes semināru “The Prohibited List and Therapeutic Use Exemptions (TUEs) – What athletes need to know” (Aizliegto vielu un metožu saraksts un Terapeitiskās lietošanas atļaujas (TLA) – kas jāzina sportistiem). Semināra valoda ir angļu valoda un tajā piedalīsies Bens Senfords, WADA atlētu komisijas priekšsēdētājs, Dr. Alans Verneks, WADA galvenais medicīnas direktors, Joko Dozono, Wada Zinātnes un medicīnas nodaļas Medicīnas konsultante. Reģistrēties semināram iespējams šajā saitē –https://register.gotowebinar.com/register/6473326752516845839.

Aicinām pārsūtīt informāciju par šo tiešsaistes semināru sportistiem, ārstiem, medicīnas darbiniekiem un citiem, kam ir saistoši jautājumi par Aizliegto vielu un metožu sarakstu un Terapeitiskās lietošanas atļauju.

Visiem, kas būs reģistrējušies tiešsaistes semināram, būs pieejams arī semināra ieraksts.