No Eiropas Čempionāta TECHNO 293 klasē tiek atvestas bronzas medaļas

28.augustā, Tallinā, Piritā noslēdzās Eiropas čempionāts Techno293 un Techno 293 Plus klasē, kurā Latviju pārstāvēja 20 sportisti. Eiropas čempionātā kopā piedalījās 225 dalībnieki no 21 valsts.

Piecu dienu garumā laikapstākļi mainījās no bezvēja līdz bīstamam vēja ātrumam, kuru dēļ sacensību organizatori braucienus bija spiesti atcelt.
Šīs klases sacensībās Eiropas un Pasaules līmenī Latvija ir startējusi kopš 2007. gada, bet līdz šim godalgotas vietas netika izcīnītas. Tomēr šajā nedēļas nogalē šī vēstures lapa tika pārrakstīta.

Viljams Preiss (LAT 83) U13 grupā izcīnīja bronzas medaļu 25 dalībnieku konkurencē no septiņām valstīm, kā arī atsevišķi tika apbalvoti U13 grupas dalībnieki, kuri brauca ar mazākām burām, un arī šajā grupā bronzu saņēma Latvijas sportists – Kristers Krauklis (LAT 21).
Arī U15 grupā jāizceļ Miks Bušmanis, kurš izcīnīja 5. vietu starp 12 dažādām valstīm 42 dalībnieku konkurencē.

“Latvijas sportisti šī gada laikā ir vairākkārtīgi pierādījuši savu fizisko sagatavotību cīņā par medaļām Eiropas un Pasaules čempionātos dažādās burāšanas klasēs. Aktīvi mēģinām rast līdzfinansējumu, lai varētu aizvest jauniešus uz dažādām sacensībām, jo īpaši, ārpus Latvijas, kas pilnveido sportistu pieredzi un sportisko sagatavotību. Latvijas sportisti ir spējīgi atvest medaļas, tāpēc ir jārod iespēja atbalstīt viņu dalību čempionātos,” uzskata Latvijas Zēģelētāju savienības treneris Arnis Krauklis.

Latvija tika pārstāvēta kuplā skaitā:
U13: Viljams Preiss, Gustavs Menģelsons, Dāvis Škutāns, Ernests Jēkabsons, Patriks Garisons, Marts Olbiks, Kristers Krauklis un Arvils Spīgens.
U15: Miks Bušmanis, Eduards Niedra, Jurģis Vaivods, Kārlis Menģelsons, Martins Simsons un Līva Škutāne.
U17: Ulrika Garisone, Marta Kļaviņa, Leo Leonards Blūms, Gustavs Beķeris un Ronalds Aselbors.
TPlus grupā: Edijs Bušmanis.

Vairāk par sacensībām un to rezultātiem meklē šeit: https://europeans2021.techno293.org/