ESTERE KUMPIŅA izcīna 5. vietu Pasaules čempionātā ILCA 6 klasē

Laika posmā no 20.-27. augustam, Polijā, Gdaņskā norsinājās Pasaules čempionāts ILCA 7 klasē vīriešiem un ILCA 6 klasē sievietēm vecumā zem 21 gadiem.

Kopumā ILCA 6 klasē piedalījās 57 meitenes no 21 valsts, savukārt, ILCA 7 klasē piedalījās 138 puiši no 29 valstīm. ILCA 6 klasē norisinājās 9 braucieni, no kuriem 1 netika ieskaitīts. Latviju pārstāvēja Estere Kumpiņa un Elza Cibule. Estere Kumpiņa, piekāpojoties pārstāvēm no Itālijas, Kipras un Spānijas, ierindojās kopvērtējumā 5. vietā. Elza Cibule palika 31. vietā.

Kā stāsta Estere, sacensības notikušas ļoti sarežģītā akvatorijā. Gdiņa esot zināma burātāju vidū ar neprognozējamu un mainīgu vēju. Arī šoreiz katra diena bijusi citādāka un dalībnieki piedzīvoja dažādus vēja apstākļus. “Pirmajā dienā man gāja vissliktāk. Pēc tam es koncentrējos, lai visos nākamajos braucienos mani rezultāti būtu top10, top 5 robežās, kas, lielākoties, arī izdevās. Tieši stabilitāte rezultātos nākamajās dienās deva iespēju pakāpties rezultātu tabulā,” sajūtās dalās Estere. Estere norāda, ka šis bija arī pārbaudījums viņai pašai, jo agrāk vāja un vidēja vēja apstākļi viņai sagādājušas grūtības. “Kopumā varu teikt, ka ļoti lepojos par sevi un paveikto. Pēc piedzīvotā zaudējuma kvalifikācijās Olimpiskajām spēlēm, šīs sacensības bija atgādinājums man un citiem, ka varu sasniegt augstākās virsotnes, ja pati sev galvā tam neuzlieku šķēršļus,” informē Estere.

LZS sirsnīgi sveic Esteri ar izcīnīto piekto vietu Pasaules čempionātā un novēl sasniegt arvien augstākas virsotnes savā sportiskajā karjerā!

ILCA 6 klasē pirmās 5 vietas:

  1. Giorgia della Valle (ITA)
  2. Chiara Benini Floriani (ITA)
  3. Marilena Makri (CYP)
  4. Ana Moncada (ESP)
  5. Estere Kumpina (LAT)

ILCA 7 klasē Latviju pārstāvēja Roberts Štāls Buls un Kārlis Junkers, kuri ierindojās sudraba flotē. Roberts finālā palika 15. vietā sudraba flotē (6. vieta U19 grupā, sudraba flotē), bet Kirils ierindojās 56. vietā (26. vieta U19 grupā, sudraba flotē).

ILCA 7 klasē pirmās 3 vietas:

  1. Zachary (zac) Littlewood (AUS)
  2. Matteo Paulon (ITA)
  3. Julian Hoffmann (GER)

Rezultāti ILCA 6: http://2021-u21.laser-worlds.com/wp-content/uploads/sites/23/2021/08/ILCA-6-R9x.htm

Rezultāti ILCA 7: http://2021-u21.laser-worlds.com/wp-content/uploads/sites/23/2021/08/ILCA-7-R9-GSxx.htm

ILCA 6 un ILCA 7 ir Olimpiskā burāšanas klase.

Estere Kumpiņa (216188)