Pasniegti Latvijas Optimist klases asociācijas 2020. gada Reitinga apbalvojumi

Latvijas Optimist klases asociācijas (LOKA) Reitinga apbalvošanas pasākums ierasti norit neilgi pēc sezonas beigām, tomēr šoreiz epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai liedza sarīkot satikšanos burātājiem gada pirmajos mēnešos, tādēļ apbalvojumi par 2020. gada burāšanas sezonu tika pasniegti 2021. gada Latvijas kausa pirmajās sacensībās “Ķīšezera kauss 2021”. Šis apstāklis gan itin nemaz nemazināja prieku visiem burātājiem! Daži no balvu saņēmējiem šobrīd jau vairs neburā Optimist klasē, bet pārstāv Latviju starptautiskajās sacensībās Laser klasē, tomēr 2020. gada sezonas sākumā izcīnītie rezultāti Optimist sacensībās ir palīdzējuši iegūt godalgotas vietas arī 2020. gada sezonas kopvērtējumā.

Kopumā apbalvojumi tika pasniegti 2 līmeņos: pirmā pakāpe ir Latvijas kausa kopvērtējums, kas paredz rezultātus rēķināt par labākajos 3 Latvijas kausa posmos un Latvijas čempionātā iegūtajām vietām. Savukārt otrās pakāpes apbalvojums – Absolūtais vērtējums ir apbalvojums burātājiem, kas jau ir apguvuši pamata teorētiskās un praktiskās burāšanas iemaņas un pierādījuši sevi gan reģionālā (Baltijas valstu), gan starptautiskā līmenī. Absolūtā vērtējuma 1. vietas uzvarētājs saņem arī LOKA Ceļojošo kausu, kas tiek pasniegts jau kopš 2005. gada.

Uzvarētājs 2020. gada Latvijas kausa kopvērtējum:

A grupā ir Rihards Pļaviņš (2. vieta– Jūlijs Kaugars, 3. vieta– Viesturs Simsons),

A grupā meitenēm uzvarēja Karlīna Vaivode (2. vieta– Ulla Katrīna Dubra, 3. vieta– Elza Marija Ciema).

B grupā uzvarēja Jūlijs Kaugars, (2. vieta– Artis Kristers Graudums, 3. vieta– Ansis Čodars),

B grupā meitenēm uzvarēja Elizabete Lībķena (2.vieta – Nellija Pavlova, 3.vieta– Elza Kristiana Reneslāce) un vismazākajiem,

C grupā, 1. vietu ieguva Otto Vilnis Reneslācis, kurš savā vecuma grupā lielāko daļu sezonas bija vienīgais burātājs, bet uz sezonas beigām cīņā ar vecākiem burātājiem viņam pievienojās arī Toms Andrejevs, Ralfs Brencis un Gabija Valgere, kuri visi 3 piedalījās vienā LK posmā, tādēļ saņēma veicināšanas balvas.

Absolūtajā vērtējumā uzvarētāja ir Karlīna Vaivode, kura iegūst arī LOKA ceļojošo kausu (2. vieta – Ričards Muciņš, 3. vieta– Emīls Mikus Baškevics).

A grupā meitenēm uzvarētāja arī ir Karlīna Vaivode (2. vieta– Paula Kristiāna Sīmane, 3. vieta– Elza Marija Ciema), savukārt B grupā uzvarēja Jūlijs Kaugars (2.vieta – Artis Kristers Graudums, 3. vieta– Ansis Čodars).

Lai visiem veicas turpmākajos startos!

 

Apbalvošanas pasākumu atbalstīja @gardumuti @balticrestaurants @regate #gardumuti #balticrestaurants #regate