No Daugavas moliem šodien var vērot starptautiskās jūras burāšanas sacensības Gulf of Riga Regatta 2021

Šodien, 28. jūijā, Rīgas līča akvatorijā aizrit pirmā sacensību diena Latvijas Atklātajam jūras burāšanas čempionātam Gulf of Riga Regatta (GoRR). Uz starta stājas 40 jahtas no Somijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas, kuras iedalītas trīs sacensību grupās – LYS1, LYS2 un ORC. 

Visas dienas garumā ir iespējams vērot sacensības no Mangaļsalas un Bolderājas moliem. Kā skaidro regates organizatori, komandas startē pa grupām no molu puses un dodas virzienā uz pieņemšanas boju un tad atpakaļ. Jahtas finišēs Daugavā ar spinakeriem jeb pavēja burām. Paredzams, ka pirmie finiši varētu būt jau vērojami no pulksten 14.00.

Tas ir jauks pārsteigums iedzīvotājiem, kas negadās bieži, kad jūras sacensības var tik labi vērot no krasta. Prieks par skaisto regates sākumu pēc svinīgās atklāšanas vakar, kas iesākās ar jahtu parādi Daugavā, pie Vanšu tilta,” tā sacensību organizators Valters Romans.

Kopumā sacensībām reģistrējās par divām komandām mazāk, nekā sākotnēji bija plānots. “Diemžēl, šogad pandēmija ir būtiski ietekmējusi arī burāšanu. Daudzas starptautiskās sacensību komandas nevarēja ierasties, to vidū arī abas komandas no Polijas,” skaidro sacensību galvenā sekretāre Kristīne Kanska. Viņa gan priecājas, iespēju ierasties atradušas spēcīgākās komandas no Igaunijas un Lietuvas, kuras ir arī pasaules un Eiropas čempioni un tiks pārstāvētas ORC sacensību grupā.  

Šodien vakarā Pilsētas jahtklubā tiks apbalvoti pirmā Rīgas posma uzvarētāji, bet jau rīt otrajā sacensību dienā regates dalībnieki dosies tālāk uz Roņu salu Igaunijā. Pēc tam 30.jūnijā GoRR atgriezīsies Latvijā un uz vienu nakti piestās Salacgrīvas ostā.

Regates noslēdzošā pieturvieta būs Igaunijas pilsētas Pērnavas jahtklubā, kurp regate dosies 1.jūlijā no Salacgrīvas. Pērnavā sacensību flote piestās divas dienas un 2.jūlijā notiks piekrastes sacensības jeb, tā saucamās, pievēja – pavēja distances. Savukārt 2.jūlija vakarā ap pulksten 18.00 tiks apbalvoti šā gada GoRR regates uzvarētāji, noskaidroti Latvijas Atklātā jūras burāšanas čempioni un Livonijas kausu ieguvēji.

Sacensību organizatori šogad piedāvā iespēju sekot līdzi regatei arī reālajā laikā, izmantojot īpašo izsekošanas sistēmu Kwindoo http://ej.uz/GoRR2021.

 

Regates programma:

28.jūnijs                        Pirmā sacensību diena (Rīga – Rīga)

11.00                            Brīdinājuma signāls uz ūdens (jūrā)

~14.00                          Finišs Daugavā, iepretim jahtklubam AUDA.

 

29.jūnijs                        Otrā sacensību diena (Rīga – Roņu sala)

Brīdinājuma signāls uz ūdens (jūrā)

 

30.jūnijs                        Trešā sacensību diena (Roņu sala – Salacgrīva)

Brīdinājuma signāls uz ūdens

 

01.jūnijs                        Ceturtā sacensību diena (Salacgrīva – Pērnava)

Brīdinājuma signāls uz ūdens

 

02.jūnijs                        Piektā sacensību diena (Pērnava – Pērnava)

Brīdinājuma signāls uz ūdens

~ 18.00                         Apbalvošana un sacensību noslēgums Pērnavas jahtklubā

Sacensības organizē Latvijas Jūras burāšanas asociācija sadarbībā ar Latvijas Zēģelētāju savienību un Saaremaa Merispordi Selts.

Plašāka informācija

Oficiālā regates mājaslapa https://gorr.lv/lv

GoRR sociālās vietnes: Facebook @gulfregatta ; Instagram @gorr_lv ; Youtube @Gulf of Riga Regatta – GoRR

Foto un video

Foto atskats uz atklāšanas dienu un jahtu parādi: https://failiem.lv/u/gew3vdbzx (foto: Jānis Spurdziņš)

Foto no sacensību pirmā starta: https://we.tl/t-oZCSBoflYt (foto: Gatis Rozenfelds)

Video no atklāšanas dienas: https://failiem.lv/u/rnyb3azd9#/view/ed6h3tjd9 (video: Sky Route Films, Mārcis Pļaviņš)

Informāciju sagatavoja: Ilona Skorobogatova