Olimpiskā virtuālā programma tagad arī burāšanā

World sailing (WS), kuru atbalsta vadošā digitālā platforma Virtual Regatta, partnerībā ar Starptautisko Olimpisko komiteju (IOC) ir radījuši pavisam jaunu olimpisko virtuālo programmu (Olympic Virtual Series (OVS)).

Pirmais olimpisko spēļu licencētais pasākums šajā sporta veidā mobilizēs virtuālā sporta un spēļu entuziastus visā pasaulē, lai sasniegtu jaunu Olimpisko auditoriju. No 2021. gada 13. maija līdz 23. jūnijam OVS veicinās sporta attīstību virtuālā formā, galveno uzmanību pievēršot godīgas konkurences regulēšanai un sporta vērtību ievērošanai šajās virtuālajās formās, saskaņā ar IOC Olimpiskās programmas 2020+5.

World Sailing organizēs vairākas piekrastes (Inshore) sacensības un vienu jūras (Offshore) braucienu.

Sākot ar 20. maiju, tiks uzsāktas trīs kvalifikācijas sacensības trīs dažādās Olimpiskajās disciplīnās – 49er, ILCA Dinghy un Nacra 17.

Savukārt jūras sacensību “Race to Tokyo 2020” laikā būs iespējams pieredzēt braucienu no Riodežaneiro Brazīlijā, kas bija Olimpisko spēļu mājvieta 2016. gadā, uz Tokiju, kurā norisināsies nākamās Olimpiskās spēles. Prognozēts, ka šī brauciena līderi distanci veiks 26 dienās.

IOC prezidents Tomass Bahs uzskata, ka Olimpiskā virtuālā programma ir jauna, unikāla Olimpiskā pieredze digitālajā vidē, kuras mērķis ir ieinteresēt jaunu auditoriju. Šīs spēles koncepcija ir atbilstoša Olimpiskajai programmai 2020 + 5 un IOC digitālajai stratēģijai. Tomass Bahs ir pārliecināts, ka šī spēle ne tikai uzlabos sportistu sniegumu, bet cels arī Olimpiskās vērtības un sniegs īpašu pievienoto vērtību jauniešu vidū.

OVS piedalās šādas starptautiskās organizācijas : World Baseball Softball Confederation (WBSC), Union Cycliste Internationale (UCI), World Rowing (WR), un Fédération Internationale de l’Automobile (FIA).

Ja vēlies piedalīties šajā spēlē, detalizētāku informāciju uzzini šeit: https://www.sailing.org/news/90999.php#.YKenx5MzYqx

Preses relīzi skatīt šeit.