IQFoil Starptautiskajās spēlēs Gardas ezerā

No 19-24.oktobrim Latvijas izlase burāšanā piedalījās IQFoil Starptautiskajās spēlēs Gardas ezerā, kuras sākotnēji tika rīkotas kā Pasaules čempionāts, bet Covid_19 ierobežojumu dēļ vairākas valstis nevarēja ierasties, un organizatoriem nācās mainīt nosaukumu uz – starptautiskās spēles. Latvijas komandu Gardas ezerā pārstāvēja mūsu vindsērfinga eksperti Jānis Preiss un Ansis Dāle, kā arī jaunie talanti Jēkabs Čeže, Dāvis Mazais, Artūrs Sprindžuks un Elizabete Menģele.

Šīs sacensības bija kārtīgs pārbaudījums un izaicinājums katram sportistam, jo inventārs ir salīdzinoši jauns, kā arī starptautisko sacensību trūkums lika manīt.
Mūsējo rezultāti finiša tabulā –  Elizabete Menģele 61.v. ,Jānis Preiss 48. v., Jēkabs.Čeže 91.v., Dāvis Mazais 93.v., Artūrs Sprindžuks 102.v., Ansis Dāle 107.v.
Kopā sieviešu flotē startēja 66 dalībnieces, vīriešu 118 dalībnieki. Sacensībās jauniešus pavadīja treneri Arnis Krauklis (Sporta skola “Rīdzene”/Lobs) un Māris Birzulis (“Burāšanas klubs 360”)
IQFoil ir jaunā olimpiskā vējdēļu klase kurā tiks izcīnītas Parīzes 2024 Olimpiskās medaļas. Šī jaunā klase apvieno dažāda vecuma un stila braucējus, sākot no Bic techno un RSX braucējiem un beidzot ar PWA slaloma smagsvariem, un sacensību programmā iekļauts gan slaloms, gan kursa braukšana un maratons.
Rīgas sportisti E. Menģele, D.Čeže un A.Sprindžuks saņēma Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta  sniegtu finansiālu atbalstu EUR 1440,- apmērā. Visu komandu finansiāli atbalstīja Latvijas Zēģelētāju savienība.
Tekstu sagatavoja V.Matīse un J.Preiss.