“2020. gada Latvijas atklātais čempionāts viļņu braukšanā” jaunā formātā.

Vakar, 22.oktobrī Latvijas rietumu piekrastē norisinājās 2020.gada Latvijas atklātais viļņu braukšanas čempionāts, kas iekļauts #burāttikforši projektā.
Sakarā ar virkni ierobežojumiem saistībā ar sportu un sacensību norisi Latvijā, bijām spiesti pielāgoties jaunajai situācijai un Latvijas čempināts viļņu braukšanā notika individuāli un attālināti. Sākot jau ar online reģistrāciju un beidzot ar tiesāšanu pēc video ieraksta. Dalībnieku hīti tika filmēti un trīs neatkarīgi tiesneši izvērtēja dalībnieku sniegumu.
Jauniešiem U20 grupā uzvaru izcīnīja un Latvijas jauniešu čempiona titulu ieguva pāvilostnieks Valters Videnieks, otrā vieta Bruno Spingēns, trešais Mareks Stendzenieks, otrās un trešās vietas ieguvēji ir Burāšanas kluba “Kambīze” pārstāvji.

Pieaugušo grupā uzvara Krišjānim Tutānam. Otrā vieta Kristapam Vītolam, trešā vieta Jānim Neimanim.

Organizatori izsaka lielu pateicību čempionāta atbalstītājiem: Latviijas Zēģelētāju savienībai, Latvijas Sporta federāciju padomei, IZM, Latvijas Olimpiskajai burāšanas skolai, Dzintaram Aulmanim no SurfPro par par Mystic balvām, Krišjānim Tūtānam un Miller Baltic par balvām, Valtam Videniekam un Anetei Tutānei par bildēm, Mārim Minkevicam un Renāram Minkevicam par video nodrošināšanu.

Informāciju sagatavoja Jānis Jēkabsons.

Pasākumu atbalsta Latvijas Zēģelētāju savienība, Izglītības un Zinātnes ministrija, Latvijas Sporta federāciju padome #burattikforsi projekta ietvaros.