Valters Videnieks veiksmīgi piedalās PWA (The Professional Windsurfers Association) jauniešu sacensībās.

Līdz šim zināms, ka Valters Videnieks (LAT33) sešus gadus burājis BIC Techno293 klasē Burāšanas kluba360 satāvā, kļūstot par 4-kartēju Latvijas čempionu. Šogad pievērsies viļņu burāšanai un pēc organizatoru uzicinājuma piedalījās PWA (The Professional Windsurfers Association) jauniešu pasaules kausa sacensībās Klitmilerē, Dānijā (2020 Noerstick Cold Hawaii PWA World Tour Youth and Junior), kas notika no 13. līdz 19. septembrim. PWA rīkotās World Tour sacensības ir nozīmīgākais profesionālās viļņu burāšanas notikums pasaulē.

U17 grupā, kurā startēja Valters, piedalījās 9 jaunieši. Grupas ietvaros paredzēti trīspadsmit 12 minūšu braucieni (hīti) no pirmā atlases brauciena līdz finālam. Laika apstākļi bija sūri – 26-32 mezglu vējš, krietns sadangāts Ziemeļjūras vilnis un lietus ar lidojošu granti krastā.

Pirmo 12 minūšu hītu Valters uzvarēja, nosēdinādams tīru frontloop (tika vērtēts viens lēciens) un iegūdams pietiekamu punktu skaitu braukšanā pa vilni. Uzvara šajā hītā nodrošināja iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Nākošajā hītā jau tika vērtēti divi dažādi lēcieni un divi viļņi. Valters braucienā nosēdināja divus tīrus frontloop un vienu iespaidīgu rocket air, taču, acīmredzot, pietrūka skaista nobrauciena pa vilni un braucienā uzvarēja konkurents. Pēc tiesnešu teiktā, rezultāts bijis ļoti līdzīgs – 10,0/9,6. Konkurentam bijis labāks vilnis, nav bijis tīrs frontloop, bet ir bijis crashed backloop (zinātāji gan jau sapratīs).

Kopvērtējumā Valters šajos, savos pirmajos Pasaules kausa mačos ieguvis 5. vietu, ko viņš dala ar vēl trīs jauniešiem. Valters ir apņēmības pilns trenēties, apgūt jaunus trikus un startēt PWA pasaules tūres sacensībās arī turpmāk.

Citās sacensību dienās notika Fun Super Sessions un stafete, kur jaunieši tika sadalīti četrās komandās un katrai komandai “iedalīts” kāds no pasaules augstākā līmeņa viļņu burātājiem. Valtera pārstāvētā stafetes komanda ar Arthur Arutkin savā sastāvā ieguva otro vietu.

Interesanti, ka daudzi no sacensību dalībniekiem ir pieredzējušu un arī panākumiem bagātu vindsērferu dēli. Savām atvasēm bīčā līdzi jūt, dēļus skrūvē un buras pievelk Bjorn Dunkerbeck, Raimondo Gasperini, Mads Bjørnå un citi.

No 15. līdz 18. oktobrim Klitmilerē notiks Danish Open viļņu burāšanas sacensības. Valters plāno piedalīties, ja vien vēja prognoze būs labvēlīga un ceļošanas plānus neizjauks epidemioloģiskā situācija Eiropā.

Valters ir PulsBoards vējdēļu un Hot Sails Maui buru komandau braucējs un viņu atbalsta veikals SurfPro.