Rīgas kauss 2020 Optimist laivu klasei

Rīgas svētku laikā Daugavā pie Vanšu tilta norisinājās Rīgas kauss 2020 Optimist laivu klasei. Sacensības organizēja Pilsētas jahtklubs un tās ir iekļautas Latvijas Optimist asociācijas kausa izcīņā kā viens no posmiem. Sacensībās piedalījās 30 burātāji no Rīgas un Pilsētas jahtklubiem, Engures un Jūrmalas jahtkluba.

Uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Jūlijs Kaugars, otrais Jēkabs Čodars (abi no Jauniešu burāšanas kluba “Jūrmala”, trenere Ināra Aile). Trešā vieta kopvērtējumā Valentīnam Kalniņam no Rīgas jahtkluba.
Meiteņu grupā uzvara Ullai Katrīnai Dubrai no Engures jahtkluba, otrā un trešā vieta jūrmalniecēm Elzai Celmai un Elizabetei Libkenai.
Pašu jaunāko bērnu grupā uzvara Otto Reneslācim no Jūrmalas, otrais Augusts Leinasaris no Pilsētas jahtkluba, trešais Toms Andrejevs (Jūrmalas jhtkl.)

Rezultāti: http://www.sailinglatvia.lv/index.php/notikumu-kalendars/

Pateicoties sacensību atbalstītājam Squalio un Pilsētas jahtkluba biedram Gatim Ošam uzvarētāji visās grupās tika pie vērtīgām jauno tehnoloģiju dāvanām, un visi kopā pie skaistas un gardas noslēguma tortes, kas rotāta ar burām ar Pilsētas jahtkluba logotipu, par ko pateicamies Evgenijai Shilovai.

Rīgas kausa sacensību dalībnieki kā vieni no pirmajiem varēja novērtēt iespējas, ko sniedz uzlabotā Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūra, ko Rīgas Brīvosta izbūvējusi projekta Estonia – Latvia Programme ietvaros.