PLATU25 jahtu klases čempionātā uzvar Latvijas komanda BUFFALO

Brīvdienās jahtklubā Auda tika aizvadīts Latvijas Atklātais PLATU25 jahtu klases čempionāts. Sacensības notika trīs dienas Rīgas līcī un svētdien tika noskaidroti 2020. gada čempioni. Sīvā cīņā un vien ar divu punktu pārsvaru šogad uzvaru izdevās izcīnīt Latvijas komandai BUFFALO ar kapteini Jāni Benfeldu.

Šo deviņu gadu laikā kopš burājam ar Platu25 jahtu Latvijas čempionātos bijām aizcīnījušies gan līdz bronzai, gan sudrabam. Tāpēc jo īpaši visa komanda ir lepna un bezgala priecīga par beidzot izcīnīto zeltu un Latvijas Čempiona titulu,” ar emocijām pēc uzvaras dalās jahtas BUFFALO kapteinis J.Benfelds, “pārliecību, ka šogad varam uzvarēt atnesa otrā sacensību diena, kad vāja vēja apstākļos izcīnījām divas pirmās vietas. Pēdējā sacensību dienā spriedze bija augsta, bet komandai izdevās parādīt stabilu sniegumu tādējādi nodrošinot 2020.gada Čempionātā zelta medaļas.

Kā norādīja uzvarētāji, sīvākie konkurenti bija Latvijas jahta VOODOO ar kapteini Rihardu Vaivodu un divas komandas no Lietuvas – jahta PANDORA ar kapteini Tadas Žižis un jahta KARMA ar kapteini Romas Jakubauskas. Likumsakarīgi, ka tieši šīs komandas savā starpā arī sadalīja atlikušos divus uzvaras pakāpienus. VOODOO izcīnīja sudrabu un ierindojās Latvijas Atklātā PLATU25 jahtu klases čempionāta otrajā vietā ar vienādu punktu skaitu, tomēr atstājot aiz sevis lietuviešus – PANDORA komandu, kas ieguva bronzas godalgas.

PLATU25 jahtu klases 2020.gada Latvijas Atklātā čempionāta rezultāti pēc notikušiem sešiem braucieniem:

  1. vieta – jahta BUFFALO (LV), kapteinis Jānis Benfelds (9 punkti)
  2. vieta – jahta VOODOO (LV), kapteinis Rihards Vaivods (11 punkti)
  3. vieta – jahta PANDORA (LT), kapteinis Tadas Žižis (11 punkti)
  4. vieta – jahta KARMA (LT), kapteinis Romas Jakubauskas (19 punkti)
  5. vieta – jahta BAILARINA (LV), kapteinis Andrejs Buls (20 punkti)
  6. vieta – jahta KAŅEPE (LV), kapteinis Kristaps Remess (28 punkti)
  7. vieta – jahta LA REVOLTOSA (LV), kapteinis Jānis Grote (31 punkti)
  8. vieta – jahta AR EVOLUTION (LV), kapteine Ieva Kaļķe (37 punkti)
  9. vieta – jahta FIGARO (LV), kapteinis Aleksandrs Mežapuķe (43 punkti)
  10. vieta – jahta AVOTIŅI (LV), kapteinis Filips Titovs (48 punkti)

Foto no PLATU25 Latvijas Čempionāta https://failiem.lv/u/cedbk578

Fotogrāfs: Mareks Gaļinovskis, FotoManLV

* * * * *

PLATU25 klases jahta ir sporta tipa jahta, kas ir 7,5 metrus gara. Tās komandā ierasti burā 5 sportisti. PLATU25 sporta jahtu klase ir viena no populārākajām monotipa jahtu klasēm Eiropā pēdējo 15 gadu laikā un patlaban tā ir vienīgā monotipa sporta jahtu klase jūras burāšanā Latvijā. PLATU25 klase ir uzskatāma par tiltu starp Olimpisko bērnu un jauniešu burāšanu un jūras jahtu jeb kreiserburāšanu.