LOK prezidenta, ģenerālsekretāra un izpildkomitejas vēlēšanas

Par Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu piektdien notikušajā Ģenerālajā asamblejā ievēlēts Žoržs Tikmers, kurš amatā nomainīs ilggadējo prezidentu Aldonu Vrubļevski. LZS goda prezidents Ansis Dāle ievēlēts LOK Izpildkomitejā. Kā vins no 32 LOK individuālajiem locekļiem tika ievēlēts vindsērfinga veterāns Dainis Caune.

Tikmers bija vienīgais kandidāts uz LOK prezidenta amatu. Viņš saņēma 84 balsis par viņa ievēlēšanu, bet viens biedrs atturējās.

LOK atjaunoja 1988. gadā, un šajā laikā bijuši tikai divi prezidenti. Kā pirmo prezidentu ievēlēja Vilni Baltiņu, kurš olimpisko kustību vadīja līdz 2004. gadam. Pēc Atēnu olimpiskajām spēlēm Baltiņu amatā nomainīja  ģenerālsekretārs Aldons Vrubļevskis, kurš LOK vadīja līdz šim.

Tikmers no 1992. līdz 2012. gadam pildīja LOK viceprezidenta lomu, bijis arī Latvijas Biatlona federācijas prezidents, kā arī pildījis valdes locekļa pienākumus Latvijas Basketbola savienībā un Latvijas Futbola federācijā. Tikmers astoņās olimpiskajās spēlēs bijis Latvijas delegācijas vadītājs.

Savukārt par jauno LOK ģenerālsekretāru kļuva Kārlis Lejnieks, par kura ievēlēšanu balsoja 87 biedri, bet viens atturējās. Lejnieks kopš 2014. gada strādājis kā LTS ģenerālsekretārs.

“To, ko mēs ar ģenerālsekretāru esam vienojušies, tas ir – darbi. Strādāt, neskatoties uz visām grūtībām un jauniem izaicinājumiem. Mēs gribam redzēt Latvijas Olimpisko komiteju kā vienotu, stabilu, atklātu organizāciju, kas zin savus mērķus un prot šos mērķus realizēt. Kopā ar izpildkomiteju, kopā ar Sporta federācijām, kopā ar Latvijas sabiedrību, es domāju, ka mēs daudz ko varam izdarīt.” preses konferencē norāda Ž. Tikmers.

Par LOK viceprezidentiem tika ievēlēti Aigars Kalvītis, Vsevolods Zeļonijs un Einārs Fogelis. Savukārt LOK Izpildkomitejā tika ievēlēti Pēteris Apinis, Ēriks Āze, Agris Blaus, Ansis Dāle, Einars Fogelis, Juris Grants, Aigars Kalvītis, Jānis Kols, Arnis Legzdiņš, Lelde Laure, Jānis Liepiņš, Māris Mančinskis, Armands Puče, Edgars Pukinsks, Jevgēņijs Sproņenko, Raimonds Vējonis, Vsevolods Zeļonijs, Nils Žuraļovs un Mārtiņš Bičevskis.

 

Raksts tapis pamatojoties uz preses konferences tiešraidi un https://www.delfi.lv/sports/news/other_kinds/other/tikmers-klust-par-jauno-lok-prezidentu-video-tiesraide.d?id=52292245